Skip to main content

Lloret de Mar- Costa Brava

Status:
Fullt

Resdatum:  15-25 april 2024

Upptäck Costa Brava och turistorten Lloret de Mar, med besök i Barcelona, vinprovning på Bodega Torres, cavaprovning, besök på Dalí Theatre Museum och många fria dagar att nyttja enligt eget önskemål.

 

Lloret de Mar kännetecknas ofta av sina fina stränder och badvikar. Det finns flera att välja mellan både i staden och i omgivningarna. I Lloret de Mar kan du även vandra, spela golf eller dansa på några av Costa Bravas livligaste nattklubbar. Dessutom är det bara lite mer än en timme till Kataloniens huvudstad Barcelona.

Staden har ca 34 tusen invånare och tar emot över en miljon turister per år, vilket gör det en av Europas populäraste turistmål. Stadens centrum är ofta fyllt med folk som kommer för att prova några av stadens många barer, kaféer, och restauranger. Genom en promenad i gamla stadsdelen finner man ett flertal byggnader med den charmiga modernistisk arkitektur som är typisk för denna region.För att få en bra känsla för området är det rekommenderat att vandra längs några av kustens utmärkta vandringsleder.   En led tar en till det kända monumentet “La Dona Marinera" vilket erbjuder fantastiska utsikter till slutet av Llorets strand.

Missa inte en promenad genom Santa Clotilde trädgård, en plats av lugn och ro bland 29,000 m2 av noggrant utformade trädgårdar med typisk Medelhavsvegetation, skulpturer and små stigar som leder till mysiga utsikts terrasser.

Dag 1         15 april

Vi samlas under förmiddagen i Luleå för avresa mot Barcelona, via Arlanda. Vid ankomst till Barcelona väntar transfer till Lloret de Mar och vårt hotel: Aqua Hotel Bertran Park, vårt hem de kommande 11 nätterna. Under kvällen äter vi en gemensam middag.

Dag 2         16 april

Fri dag. Frukost och middag på hotellet.

Dag 3               17 april

Idag besöker vi Kataloniens huvudstad, Barcelona – denna härliga stad där vi under en guidad stadsrundtur bl a passerar den magnifika katedralen La Sagrada Familia, Parc Güell och OS-stadion på berget Montjuïc. Vi får också ett par timmars fritid då vi t ex kan strosa runt i gamla stan, Barri Gòtic med dess många caféer, restauranger och butiker. Middag på hotellet.

Dag 4           18 april

Fri dag. Frukost och middag på hotellet.

Dag 5          19 april

Idag beger vi oss vinområdet Penedes strax söder om Barcelona, här har Spaniens mest kände vinmakare Miguel Torres sin bas och vi gör givetvis ett stopp på deras vingård strax utanför Vilafranca del Penedes. Vi får en rundvisning av gården som avslutas med en provning av tre viner. Penedes är även känt för sin cavaproduktion och under eftermiddagen får vi provsmaka dessa härliga bubblor hos Codorníu i Sant Sadurní d’Anoia. Frukost och middag på hotellet.

Dag 6           20 april

Fri dag. Frukost och middag på hotellet.

Dag 7         21 april

Denna dag skall vi dra oss norrut och besöka fina Tossa de Mar, även kallad för ”Det blå Paradiset” av konstnären Chagall. Här finner vi krokiga gränder, charmiga hus och en vacker borg. Efter några timmars fritid styr vi kosan ännu mer norrut till Figueres där vi besöker Dalímuséet. Salvador Dalí föddes  och dog i Figueres och här får vi ta del av många av hans välkände och surrealistiska konstverk. Frukost och middag på hotellet.

 

Dag 8-10        22-24 april

Fri dagar. Frukost och middag på hotellet.

Dag 1           25 april

Efter frukost checkar vi ut från hotellet och påbörjar vår hemresa.

 

 

 

Sök resa