Skip to main content

Lofoten med Icakuriren & Hemmets Journal

Pris från:
17 995:-
Dagar:6
 • Flyg Arlanda-Luleå
 • Flyg Bodö-Oslo-Arlanda
 • Bussresa enligt program
 • 5 hotellnätter del i dubbelrum inkl. frukost och middag
 • 5 luncher
 • Entré ICEHOTEL
 • Fjordkryssning
 • Entré Lofotr Vikingamuseum
 • Färja Moskenes-Bodö
 • Entré och presentation Ájtte
 • Färdledare från Via Luleå som möter upp i Luleå och avslutar i Bodö
 • Representant från Egmont vid minst 25 deltagare
Boka resa

Lofoten & svenska lappland 17-22 juli MED ICAKURIREN & HEMMETS JOURNAL

Upplev den omtalande Trollfjorden, ICEHOTEL 365, Lofotr Vikingamusem, Ájtte– Svenska fjäll & Same museet och magisk natur. Naturupplevelsen börjar i svenska Lappland med starka inslag av, och kontrasterna mellan, samisk kultur och nybyggarkultur. Många diktare och målare från hela världen har hämtat inspirationen här och har prisat det vackra landskapet och det speciella ljuset. I Jukkasjärvi besöker vi Lappmarkskyrkan och ICEHOTEL365 som nu kan visa sina isklädda sviter även sommartid. Lofoten, det säregna öriket i Norska havet, bjuder både på vild natur , spetsiga snöklädda berg och historia. Denna resa tar oss längs Lofotens magiska natur från norr till Söder.

 

DAG 1. 17 JULI / VÄRLDSARV, NORRA POLCIRKELN. Resan startar på Arlanda varifrån vi med flyg reser till Luleå där vår guide och buss möter upp. Vi inleder vår resa med en gemensam välkomstlunch innan vi lär känna Residensstaden Luleå och världsarvet Gammelstad Kyrkstad, med sina över 400 väl bevarade kyrkstugor. Vidare fortsätter vi norrut med vår buss, vi passerar Norra Polcirkeln och i Jokkmokk stannar vi till för natten. Under kvällen äter vi en gemensam middag. (L,M) - ca 17 mil. Boende: Hotell Jokkmokk.

DAG 2. 18 JULI / ÁJTTE, ICEHOTEL. Vi äter frukost på vårt hotell innan det har blivit tid att bekanta oss med samerna, deras kultur och dess historia genom ett besök på Ájtte– Svenska Same & Fjällmuseet. Efter besöket reser vi med vår buss vidare norrut och i Jukkasjärvi stannar vi för lunch och ett besök på det världsberömda Icehotel som nu kan visa upp isklädda sviter även sommartid, dels tack vare Midnattsolen. Vi får här beskåda vackra isskapelser men också få ta del av hur detta iskomplex kan bli till med hjälp av det frusna Torneträsk. Efter besöket fortsätter vi med buss - vi passerar Kiruna som för tillfället genomgår världens största stadsomvandling, då hela stadskärnan måste förflyttas som ett resultat av gruvbrytningen. Resan fortsätter efter Nordkalottvägen - Sinnenas väg, som anses vara en av världens vackraste vägar med utsikt över långa Torneträsk och en dramatisk fjällvärld. Övernattning och middag i Narvik. (F, L & M) - ca 38 mil. Boende: Quality Hotel Grand Royal

DAG 3. 19 JULI / NARVIK - LOFOTEN. Efter frukost samlas vi i bussen och tar kurs mot högfjällen som omsluter vägen på båda sidorna. Håll kameran i beredskap för att fånga ögonblickets bilder av fåglar, fjällblommor, fiskeodlingar, tunnlar och vägar som plötsligt verkar ta slut för att återigen dyka upp på andra sidan fjorden. Vid Tjeldsundsbron, som leder över till ö-systemet stannar vi för bensträckare.

Vid Hanoy kliver vi av bussen för att färdas sista sträckan till Lofoten med båt. Nu väntar en ca 3 timmar tur med båt till den vackra och världskända Trollfjorden. Under turen har vi stor chans att få se de mäktiga havsörnarna och få mata sjöfåglar. Ombord på båten serveras en värmande fisksoppa. I Svolvaer, Lofotens ”huvudstad”, kliver vi av båten– här väntar fri tid innan vi äter en gemensam middag och övernattar på vårt vackert belägna hotell. Hotell: Thon Hotel Svolvaer Ca 17 mil (F,L,M)

DAG 4. 20 JULI / LOFOTEN. Vi äter frukost på hotellet innan vi ägnar hela dagen åt att upptäcka sköna Lofoten. På ofattbart vackra vägar kör vi i långsam takt ut och in i dalar och havsvikar. Landskapet är en dröm för fotografen som efter varje vägkrök möter nya storslagna vyer. Fjordar med grönskimrande vatten och sylvassa fjälltoppar. Vi passerar vackert belägna fiskebyar och Rorbuer och besöker Vikingamuseet Lofotr där vi på lammkött som serveras med gräddfil och vikingabröd. På vägen tillbaka gör vi ett stopp i den idylliska fiskebyn Henningsvaer tiden är fri för var och en att på egen hand lära känna den genuina fiskebyn och kanske ta en fika på något av de mysiga caféerna. På kvällen äter vi en gemensam middag på vårt hotell. (F, L & M) - ca 15 mil. Hotell: Thon Hotel Svolvaer. (F,L,M)

DAG 5. 21 JULI / SÖDRA LOFOTEN & BODÖ. Efter frukost fortsätter vi med vår buss söderut genom öriket. Södra Lofoten erbjuder ofattbart vackra vägar som vi färdas efter i långsam takt. Vi gör stopp längs vägen och i det vackra Reine stannar vi för fri tid och lunchmöjligheter innan vi kliver ombord på färjan som tar oss från Lofoten, över Vestfjorden till fastlandet (ca. 4 timmar). Under överfarten är det inte ovanligt att man siktar val. Ombord finns ett urval av maträtter i lunchrestaurangen. I Bodö checkar vi in på vårt hotell och äter en gemensam middag. Hotell: Thon Hotel Nordlys. Ca 14 mil. (F,M)

DAG 6. 22 JULI  / SALTSTRAUMEN-ARLANDA. Vi äter frukost på hotellet och checkar ut innan vi sedan åker ut till flygplatsen där hemresan tar vid. (F) (Efter frukost åker vi med buss till vackra Saltstraumen, världens starkaste malström. Vi äter här en gemensam lunch innan vi med buss tar oss ut till flygplatsen och hemresan tar vid (F,L)

Sök resa

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
17/7ArlandaThon Hotel Svolvaer med flera 6 dgrFullbokad, väntelista17 995:-Boka på väntelistaMer information