Skip to main content

Toscana 8 dagar

Pris från:
16 350:-
Dagar:8
  • Flyg Luleå-Arlanda-Oslo-Pisa/Pisa-Arlanda-Luleå,
  • 7 nätter del i dubbelrum inkl. frukost,
  • 6 middagar samt lättare måltid ankomstdagen
  • lokalguide i Florens
  • lokalguide Siena & San Gimignano
  • Tågresa Florens t/r
  • 2x vinprovning
  • Citytax
  • Transfer enligt program
  • Färdledare från Via Luleå
Boka resa

Resdatum 3-10 september 2024

Toscana räknas av många som ett av de vackraste landskapen i Italien. Här finner vi mängder av konst, vingårdar- och kulturskatter från medeltiden och tidigare, inte bara i landskapets huvudstad Florens utan även i Lucca, Siena och Pisa. I Toscana äter vi gott och här produceras högklassiga viner i det kända Chiantidistriktet och i vinområdet runt omkring. Vi bjuds på underbara naturupplevelser i det böljande landskapet, där kullarna är täckta av vinodlingar, olivträd och cypresser. Pittoreska byar, medeltidsborgar och små städer pryder kullarnas toppar.

Dag 1. Luleå - Montecatini Terme            3/9

Vi samlas på Luleå Airport och reser via Arlanda och Oslo  till Pisa med ankomst under kvällen. Vid ankomsten väntar buss för transfer till Montecatini Terme och vårt centralt belägna hotell Hotel Ambrosiano– en bekväm bas för den kommande veckans program. Vid vår sena ankomst till hotellet serveras en kall måltid.

Hotel Ambrosiano: Fyrstjärnigt hotell i hjärtat av Montecatini Terme, totalrenoverades 2022 och med bland annat uppvärmd inomhuspool och inomhusträdgård.

Dag 2. Montecatini Terme                   4/9

Fri dag. (Frukost, middag)

Dag 3.  Florens                                          5/9

Efter frukost väntar en resa med tåg till Toscanas huvudstad Florens, som under medeltiden var en av världens mäktigaste städer. Med lokalguide gör vi en rundtur där vi får se många av Florens största sevärdheter, bl.a. marmordomkyrkan Santa Maria del Fiore,  kampanilen, hertigpalatset Palazzo Vecchio, Uffiziegallerierna med en av världens finaste konstsamlingar och bron Ponte Vecchio med sina butiker. På programmet står också Dopkyrkan som är känd för bronsdörrarna ”Paradisets portar” av konstnären Gioberti. 

Under eftermiddagen blir det också tid för egen disposition där vi kan besöka något museum, shoppa eller bara njuta av atmosfären i staden innan vi med tåg tar oss tillbaka till Mintecatini Terme. (Frukost, middag)

 

Dag 4.  Södra Toscana                           6/9

Därefter fortsätter vi till Siena där vi tillbringar eftermiddagen. Siena är en stad som endast överträffas av Florens vad gäller konstnärlig rikedom. Den arkitektoniska helheten i stadens medeltida centrum är betagande. Staden är omgiven av en ringmur, byggd på tre kullar och husen består av ”sienarött” tegel från trakten. Siena byggdes 1287–1348 och staden är full av välbevarade palats och byggnader i gotisk stil. Under en rundvandring med lokalguide får vi bl.a. se det berömda torget Il Campo där också rådhuset med sina många salar och väggmålningar ligger. Vi ser också katedralen Santa Maria, byggd i vit marmor och som tronar på Sienas högsta punkt samt den mäktiga hallkyrkan San Domenica, varifrån utsikten över Siena är hänförande. Vid Piazza Salimbeni ser vi de tre palatsen som tillhör Sienas mest berömda bank. Under vår promenad passerar vi stadens präktigaste brunnshus Fontebranda och många andra vackra brunnar.

Vi åker vidare mot medeltidsstaden San Gimignano som tronar på en höjd innanför omgivande murar. Den är känd som tornens stad, men av de 72 tornen som byggdes av välbärgade affärsmän på medeltiden finns idag endast 15 kvar.

Vi vandrar runt i den vackra medeltida staden, varifrån vi även har en fantastisk utsikt över omgivningarna. Vi gör ett besök vid vingården Fattorio San Donato för att smaka på deras utsökta viner innan vi beger oss åter till Montecatini Terme. (Frukost, middag)

 

Dag 5. Montecatini Terme     7/9

Fri dag. (Frukost, middag)

 

Dag 6.  Pisa & Lucca                    8/9

Vi åker först i riktning Pistoia och sedan på en vacker kurvig väg ner till Pisa. Där besöker vi den gamla stadskärnan besöker Mirakelplatsen. Här ser vi de marmorbyggnader som bildar en symmetrisk enhet; det lutande tornet, domkyrkan med den vackra predikstolen, baptisteriet och camposanto (dopkapell och kyrkogård). Efter lunch fortsätter vi till Lucca. Detta är en av de mest charmerande städerna i Toscana, helt omgiven av en 4 km lång fästningsmur från renässansen. Under flera århundraden var Lucca huvudstad i en medeltida handelsrepublik, men grundades redan av romarna före Kristi födelse. Den gamla romerska stadsplanen är bevarad och det är ett nöje att gå runt i den kompakta staden där de flesta husen är tegelstensröda. Vi träffar på medeltida palats, små torg och flera intressanta kyrkor med marmorfasader, bl.a. domkyrkan med Ilaria del Carrettos vackra kista. Vi besöker en vingård i närheten av Lucca där vi får prova på lokala viner samt äta en meny med toskanska specialiteter. (Frukost, middag)

Dag 7. Montecatini Terme            9/9

Fri dag. En sista dag att njuta av omgivningarna på egen hand. (Frukost, Middag)

Dag 8. Hemresa                               10/9                                                

Efter frukost väntar transfer till Pisa - varifrån vi lämnar Italien med hemkomst till Luleå under kvällen. (Frukost)

 

 

 

Sök resa

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
3/9Luleå via Arlanda och OsloHotel Ambrosiano816 350:-BokaMer information