Skip to main content

Costa Tropical - Almunecar

Pris från:
14 200:-
Dagar:15
  • Flyg Luleå-Arlanda-Malaga t/r
  • Busstransfer flygplats hotell t/r
  • Boende del i dubbelrum på Victoria Playa med helpension inkl 1 glas vin/vatten till middagen
  • Representant från Via Luleå v1+2
Boka resa

RESDATUM 2 veckor 21/10-4/11 

med boende på Victoria hotel Playa inkl. helpension

RES till den genuina lilla staden Almuñecar. På denna resa tar du allting i din egen takt och efter eget tycke. 

Almuñecar är en lugn stad omgiven av höga berg och stränderna kantar hela staden. Staden är belägen i Costa Tropical de Granada på den spanska solkusten i Andalusien, vid medelhavet och öster om Costa del Sol. Det tropiska klimatet gör att man här kan odla exotiska frukter som mango, papaya och avokado. Det är från Andalusien sherryn, tjurfäktning och flamencon har sina rötter. Det tropiska klimatet gör att man kan odla exotiska frukter här som mango, papaya och avokado.  I oktober-november ligger medeltemperaturen mellan +23 och 19 grader dagtid. Stadens invånarantal är ca 28 000 och här finns mängder med små butiker som säljer alltifrån konstverk, kläder, skor till antikviteter. El Baratillo är en marknad som hålls varje fredag med över 200 stånd som håller öppet mellan kl 10.00 och 14.00 på marknadsplatsen Paseo Blas Infante, och på söndagar hålls loppis på samma plats. Förutom att besöka de olika marknaderna, kan man ta vandringsturer, spela boule på stranden eller kanske hyra bil och göra ett besök i Granada, Gibraltar eller till exempel Nerja.

Almuñecar har en mycket lång och rik historia. Här kan man besöka den gamla katolska kyrkan från 1600-talet och titta på de katolska skyddshelgonen. Den flera hundra år gamla stadsdelen Casco Antiquo pryds av kullerstensgränder med vitputsade hus dekorerade med växter. Högst upp i den gamla  stadsdelen finner man fästningen Castillo de San Miguek ned en vacker utsikt över hela bukten.  Värt ett besök är även Majuelo Parken, en vacker oas prydd av exotiska träd.

Hotel Victoria Playa ****

Victoria Playa Hotel ligger mindre än 200 meter från den populära stranden San Cristobal och 15 minuters promenad från Gamla Stan och Köpcentrum. På hotellet ingår helpension, dvs frukost, lunch och middag och dessutom ett glas vin/vatten till middagen. På hotellet finns pooler (även en uppvärmd), cafeteria, buffet restaurang, gratis wi-fi, panoramahiss, gym, biluthyrning. Under dagarna finns varierande underhållning för gammal som ung på hotellområdet som består av mer än 1500m2 terrass och grönområde.

Rummen har satellit-tv, toalett/wc, kylskåp, terrass, hårtork, luftkonditionering.

Avstånd till strand: 200 meter  Avstånd till Almunecar stad: ca 1 km    Avstånd flygplats: 87 km

Fygtider utresa 21/10: Luleå 07.25 Arlanda 08.45     Arlanda 11.50 Malaga 16.15

Flygtider hemresa  4/11: Malaga 08.00 Arlanda 12.20   Arlanda 16.00 Luleå 17.20

 

Samtliga tider är preliminära enligt rådande flygtidstabell

 

 

 

Sök resa

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
21/10LuleåHotel Victoria PlayaMer än 814 200:-Boka