Skip to main content

Ligurien, Italienska Rivieran

Pris från:
13 595:-
Dagar:8
  • Flyg Luleå-Stockholm-Nice t/r
  • 7 nätter del i dubbelrum inkl. halvpension
  • Lokalguide Monaco, Monte Carlo
  • Entré Villa Nobel & Le Grotte di Toirano
  • Vinprovning x2
  • Färdledare från Via Luleå
Boka resa

Resdatum: 11-18 maj 2020

Ligurien sträcker sig i en båge från franska gränsen via Genua till La Spezia och kusten här kallas ofta för Italienska rivieran. Vilda berg, gamla byar, fält av nejlikor, grönskande vinrankor och olivträd präglar Liguriens natur. Vi njuter av goda viner varvat med många spännande utflykter.

 

Dag 1. Ankomst till Diano Marina                                                                                           11 MAJ

Vi startar med flyg från Luleå kl. 07:00 och ankommer via Stockholm till Nice kl. 15:05 där vi fortsätter vår färd mot Italien, den franska något mildare naturen går över i Liguriens mer vilda. Vid ankomst till Diano Marina - vårt hem den kommande veckan, checkar vi in på vårt hotell Palace Hotel och avnjuter en gemensam middag.

Dag 2. Monaco - Monte Carlo heldag              12 MAJ

Bussturen går längs kusten till furstendömet Monaco där vi får en guidad rundtur med lokalguide. Här finns sevärdheter som furstepalatset och St. Nicholas katedralen och det är såklart ett måste att besöka det världsberömda kasinot i Monte Carlo, vare sig vi själva spelar eller inte. Middag på vårt hotell.

Dag 3. Utflykt Sanremo, halvdag                13 MAJ 

Vi gör ett besök i staden Sanremo, välkänd för oss nordbor utifrån flera av Evert Taubes visor där han sjunger om ”Sanremo”. Staden som ligger längs den italienska Blomsterrivieran har ett överdåd av blommor. Alfred Nobel var bosatt här en tid och staden skänker fortfarande magnifika blomsterarrangemang till Nobelfesten. Vi besöker Villa Nobel som har blivit ett Nobelmuseum. Middag på vårt hotell.

Dag 4. Fri dag i Diano Marina                14 MAJ

Dagen är fri för egen tid och avkoppling i den gamla staden Diano Marina med sitt rika kulturliv, shopping och solkyssta stränder.

Dag 5. Ventimiglia & Dolceaqua                15 MAJ

Vi tar oss till Ventimiglia, knappt en mil från franska gränsen, och besöker den stora fredagsmarknaden som lockar både fransmän och italienare i jakten på fynd. Här hittar vi allt från husgeråd och parmesanost till handväskor och skor. Efter lunch beger vi oss norrut och upp i bergstrakterna till medeltidsbyn Dolceaqua. Här besöker vi en lokal vinproducent och provsmakar vin tillsammans med godsaker från trakten. Middag på vårt hotell.

                                                                        16 MAJ
Dag 6. Halvdagsutflykt till Toirano och byn Castelvecchio di Rocca Barbena                   
Idag får vi upptäcka grottorna i den lilla byn Toirano. Grottorna är mer än 150 stycken. Efter vår upptäcktsfärd i grottorna styr vi mot den lilla bergsbyn Castelvecchio di Rocca Barbena som har kvar sin medeltida karaktär och ligger omgiven av olivlundar. Byn har bl.a. fått utmärkelsen ”En av Italiens vackraste byar”. I Albenga provar vi vin på Azienda Agricola Biologica. Middag på vårt hotell.

 Dag 7. Avkoppling i Diano Marina                17 MAJ
Dagen är fri för egen tid i Diano Marina. Middag på vårt hotell.

Dag 8. Hemresa från Diano Marina                18 MAJ

Efter frukosten startar färden mot Frankrike. Kl. 15.55 lyfter vi från Nice och via Arlanda är vi åter i Luleå kl. 22.30

 

 

Sök resa

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
11/5LuleåPalace Hotel213 595:-Boka