Skip to main content

Lofoten

Status:
Fullt

Magiska LOFOTEN 24 - 28 aug
Upplev magiska Lofoten, med besök på Lofotr Vikingamuseum samt fjordkryssning till Trollfjorden.

 

Dag 1      Luleå—Björkliden     24 augusti
Avresa från Luleå Busstation tidig morgon. Resan går norrut och längs vägen stannar vi för bensträckare, och i Kiruna är tiden fri för lunch. Vi fortsätter efter Nordkalottvägen, ”Sinnenas väg” som anses vara en av världens vackraste vägar med utsikt över långa Torneträsk och en dramatisk fjällvärld. I Björkliden stannar vi för middag och övernattning. (Middag)


Dag 2     Björkliden – Narvik  25 augusti
Efter frukost finns lite tid att bekanta sig med de vackra omgivningarna, kanske ta den korta men backiga promenaden ner till Silverfallet och Torneträsks stenstrand. Under förmiddagen fortsätter vi mot Narvik och här väntar fri tid för att upptäcka staden, kanske gör ni ett besök på Narviks Krigsmuseum eller tar en tur med gondolen upp till Narviksfjället. Under kvällen äter vi en gemensam middag på vårt hotell. (Frukost & Middag)

Dag 3     Narvik - Fjordkryssning - Lofoten  26 augusti
Efter frukost börjar vår färd mot Lofoten. Håll kameran i beredskap för att fånga ögonblickets bilder av fåg-lar, fjällblommor, fiskeodlingar tunnlar och vägar som plötsligt verkar ta slut för att återigen dyka upp på andrasidan fjorden. I Hanøy kliver vi av bussen för att istället färdas med båt sista sträckan till Svolvaer. Nu väntar en 3 timmar tur med båt till den vackra och världskända Trollfjorden. Under turen har vi stor chans att få se de mäktiga havsörnarna och få mata sjöfåglar. Ombord på båten serveras en värmande fisksoppa. Vi ankommer till Svolvaer hamn där vår buss möter upp oss för vidarefärd mot den idylliska fiskebyn Hen-ningsvaer där gemensam middag och övernattning väntar. (Frukost, Lunch & Middag)

Dag 4      Lofoten                          27 augusti
Frukost. Vi ägnar hela dagen åt att upptäcka sköna Lofoten. På ofattbart vackra vägar kör vi i långsam takt ut och in i dalar och havsvikar. Landskapet är en dröm för fotografen som efter varje vägkrök möter nya storslagna vyer. Fjordar med grönskimrande vatten och sylvassa fjälltoppar. Vi passerar vackert belägna fiskebyar och Rorbuer och besöker Vikingamuseet ”LOFOTR”. Vi återvänder till Henningsvaer och tiden är fri för var och en att på egen hand lära känna den genuina fiskebyn. På kvällen äter vi en gemensam middag på vårt hotell. (Frukost & Mid-dag)


Dag 5    Lofoten – Luleå            28 augusti
Vi tar farväl av Lofoten för denna gång. Efter den vackra färden längs Lofastvägen mellan fjäll och djupblå fjordar når vi Tjeldsundsbron som tar oss över till fastlandet. Här stannar vi för en bensträckare innan vi fortsätter vår resa. När vi närmar oss den svensk-norska gränsen kan vi se en mängd fritidshus eller på norska ”hytter” som är uppbyggda lite var och hur som helst. Vi fortsätter vår resa genom den svenska fjällen, vi stannar för lunch efter vägen och med några bensträckare så flyter dagen på innan vi på kvällen når Luleå. Ca 75 mil. (Frukost & Lunch)

Sök resa