Skip to main content

Costa Brava, Malgrat de Mar

Pris från:
14 995:-
Dagar:9
  • Flyg Luleå-Arlanda-Barcelona t/r
  • 8 hotellnätter del i dubbelrum på Sumus Monteplaya & SPA inkl. halvpension
  • Dagsutflykt till Barcelona inkl. lokalguide
  • Dagsutflykt till Girona, Besalú & Pals inkl. lokalguide
  • Dagsutflykt till Montserrat inkl. lokalguide
  • Busstransport enligt program
  • Citytax
  • Färdledare från Via Luleå.
Boka resa

Resdatum 1-9 oktober 2024

Malgrat de Mar är en badort i Costa Brava, ca en timme från Barcelona. Orten är i princip sammanvuxen med grannen Santa Susanna och de delar en 5km lång sandstrand. Santa Susanna utgör en modernare del av tvåsamheten medan Margrat de Mar är mer genuin i sitt uttryck. Medeltemperaturen i oktober månad ligger på 21 grader och havet är nästan lika varmt.

 

Dag 1      

Vi samlas under morgonen i Luleå för avresa mot Barcelona, via Arlanda. Vid ankomst till Barcelona väntar transfer till Malgrat de Mar och vårt hotel: Sumus Hotel Monteplaya & SPA, vårt hem de kommande 8 nätterna. Under kvällen äter vi en gemensam middag.

Dag 2-3      

Fria dagar. Frukost och middag på hotellet.

Dag 4

Idag besöker vi Kataloniens huvudstad, Barcelona – denna härliga stad där vi under en guidad stadsrundtur bl a passerar den magnifika katedralen La Sagrada Familia, Parc Güell och OS-stadion på berget Montjuïc. Vi får också ett par timmars fritid då vi t ex kan strosa runt i gamla stan, Barri Gòtic med dess många caféer, restauranger och butiker. Middag på hotellet.

Dag 5

Fri dag. Frukost och middag på hotellet.

Dag 6

Idag ska vi besöka Girona, Besalú och Pals tillsammans med en lokalguide. Girona är norra Kataloniens största stad, och ligger utbredd i en dal. Girona har en medeltida stadskärna med smala gator och den modernare stadsdelen finner man längs floden. Vi besöker Besalú, en spektakulär medeltida stad med anor från romartiden. Vi besöker byn Pals som enligt många är en av de  charmigaste byarna i Katalonien. Byn är belägen högst upp på en kulle, runt ligger ett fort och ett besök här känns som en resa genom tiden. Byn är omgiven av naturreservat och byn har en härlig utsikt över omgivningarna. Middag på vårt hotell.

Dag 7

Fri dag. Frukost och middag på hotellet.

Dag 8         

Idag gör vi en utflykt till bergskedjan Montserrat. Vyn från toppen är något särskilt, och vid klart väder kan man se Pyrenéerna, Tibidabo och eventuellt även Mallorca. Montserrats karaktäriseras av ovanliga, halvrunda klippformationer, som liknar sandslott. Området har även stor andling betydelse, det sägs att det är i en av grottorna Kataloniens skyddshelgon, La moreneta, sägs ha visat sig. Klostret Montserrat är spektakulärt beläget högt uppe på sluttningen av berget som har samma namn. På platsen har det legat ett kloster sedan mer än 1 000 år. Det raserades under Napoleonkrigen, men började återuppbyggas 1844 och idag är klostret och kyrkan en arkitektonisk och historisk världssevärdhet med ett stort antal besökare. Upp till klostret kan man gå, åka tåg eller ta linbanan. Du kan gå runt i klostret och besöka basilikan gratis. Du kan också se den svarta madonnan utan kostnad. Det finns dock donationslådor i basilikan om du vill göra kontantdonationer till klostret. Middag på vårt hotell.

Dag 9

Tidig avresa från hotellet. Vi får en frukostbox innan

 

 

 

 

 

Sök resa

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
1/10Luleå via ArlandaSumus Monteplaya & SPAMer än 814 995:-BokaMer information