Skip to main content

Italiens Vackraste Sjöar

Pris från:
14 795:-
Dagar:6
 • Flyg med SAS Luleå-Arlanda-Milano t/r
 • 5 hotellövernattningar del i dubbelrum inkl. halvpension
 • 1 lunch
 • Båttur Lago Maggiore till Isola Bella & Isola Pescatori
 • Entré & guidning Isola Bella palats
 • Båttur på Lago d'Orta till Isola San Giulio
 • Båttur på Comossjön
 • Vinprovning i Gattinara
 • Turistskatt
 • Bussresa enligt program
 • Färdledare från Via Luleå
Boka resa

I norra Italien söder om Alperna är naturen storslagen med flera fina sjöar. Vi bor vid Lago Maggiore som sägs vara en av de vackraste italienska sjöarna. Resan går också till Comosjön och den mindre kända Lago d’Orta som är en liten pärla. Vi befinner oss i Piemonte som även lockar med flertalet kända vindistrikt.

Dag 1. Ankomst till Stresa, 13 Oktober

Vi startar från Luleå kl. 08:00 och ankommer via Stockholm till Milano kl. 13:45 varifrån vi tar oss med buss till Stresa -vårt hem de kommande dagarna.
Stresa ligger vackert beläget vid Lago Maggiores västra sida, i regionen Piemonte.  På kvällen äter vi en gemensam middag på vårt hotell; Hotel Milan Speranza Au Lac**** 
 

Dag 2. Vinprovning i Gattinara & Isola San Giulio, 14 oktober

Idag åker vi till den mindre kända sjön Lago d’Orta och dess huvudort Orta San Giulio. Härifrån tar vi oss över till den lilla bedårande ön Isola San Giulio. Vi  åker  söderut till den medeltida staden Gattinara som ligger i nordvästra Piemonte. Här provar vi regionens viner innan vi återvänder tillbaka till Stresa igen. Middag och övernattning på vårt hotell.

Dag 3. Fri dag, 15 oktober

Stresa har varit ett populärt tillflyktsort i århundraden och har lockat berömda besökare, allt från Charles Dickens till Ernest Hemingway till Clark Gable.  Dess vackra landsbygd, arkitektoniska pärlor gör Stresa till en av de mest populära turistattraktionerna i Italien. De Borromeiska öarna, med sina fantastiska palats och prydnadsträdgårdar, är ett oslagbart resmål för esteter. Lyxiga villor och överdådiga jugendhotell kantar den eleganta sjön, som är perfekt för en lugn promenad.

Dag 4. Comosjön, 16 oktober

Vi inleder dagen med att besöka staden Como vid Comosjön, en av Italiens högst belägna sjöar. I området har många celebriteter sina semesterboenden och här finns flera praktfulla villor från 1800-talet med fantastisk utsikt och trädgårdar med cypresser. Vi njuter av omgivningarna under en båttur på Comosjön och ser vackra byar och städer som på ett pärlband, omgivna av grönskande natur, djupblått vatten och höga berg. I Bellagio äter vi en gemensam lunch. Middag och övernattning på vårt hotell.

Dag 5. Isola Bella & Isola Pescatori, 17 oktober

Lago Maggiore är Italiens näst största sjö och har sin västliga del i regionen Piemonte, den östliga i Lombardiet och i norr
tittar den in i Schweiz. Dagens utflykt består av en båttur på Lagio Maggiore till Borromeiska öarna Isola Bella och Isola
Pescatori. Isola Bella reser sig som ett sagoland ur sjön och på ön finner vi en vacker trädgård och ett elegant barockpalats
medan Isola Pescatori, ”Fiskarnas ö”, är en rustik gammal fiskeby. Middag och övernattning på vårt hotell.

Dag 6. Hemresa, 18 oktober
Efter frukost beger vi oss till Milanos flygplats och vår hemresa tar vid. Vi flyger kl. 13.00 och via Arlanda når vi Luleå kl.
18.35. 

Sök resa

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
13/10Luleå Hotel Milan Speranza Au LacMer än 814 795:-BokaMer information