Skip to main content

Spanska Solkusten, Almuñecar

Pris från:
14 250:-
Dagar:10
  • Flyg Luleå-Arlanda-Malaga t/r,
  • 9 nätter del i dubbelrum inkl. frukost
  • 9 middagar inkl. 1 glas vin samt vatten
  • Busstransfer flygplats-hotell t/r
  • Representant från Via Luleå
Boka resa

RES till den genuina lilla staden Almuñecar. På denna resa tar du allting i din egen takt och efter eget tycke. Resdatum 30 oktober-8 november

Almuñecar är en lugn stad omgiven av höga berg och stränderna kantar hela staden. Staden är belägen i Costa Tropical de Granada på den spanska solkusten i Andalusien, vid medelhavet och öster om Costa del Sol. Det tropiska klimatet gör att man här kan odla exotiska frukter som mango, papaya och avokado. Det är från Andalusien sherryn, tjurfäktning och flamencon har sina rötter. Det tropiska klimatet gör att man kan odla exotiska frukter här som mango, papaya och avokado.  I oktober-november ligger medeltemperaturen mellan +23 och 19 grader dagtid. Stadens invånarantal är ca 28 000 och här finns mängder med små butiker som säljer alltifrån konstverk, kläder, skor till antikviteter. El Baratillo är en marknad som hålls varje fredag med över 200 stånd som håller öppet mellan kl 10.00 och 14.00 på marknadsplatsen Paseo Blas Infante, och på söndagar hålls loppis på samma plats. Förutom att besöka de olika marknaderna, kan man ta vandringsturer, spela boule på stranden eller kanske hyra bil och göra ett besök i Granada, Gibraltar eller till exempel Nerja.

Almuñecar har en mycket lång och rik historia. Här kan man besöka den gamla katolska kyrkan från 1600-talet och titta på de katolska skyddshelgonen. Den flera hundra år gamla stadsdelen Casco Antiquo pryds av kullerstensgränder med vitputsade hus dekorerade med växter. Högst upp i den gamla  stadsdelen finner man fästningen Castillo de San Miguek ned en vacker utsikt över hela bukten.  Värt ett besök är även Majuelo Parken, en vacker oas prydd av exotiska träd.

Hotel Bahia de Almunecar ****

Hotel Bahia de Almunecar är byggt år 2006 och  har 104 rum fördelat på 8 våningar. Hotellet är beläget i centrala Almuñecar och ligger 150 meter från stranden Puerta del Mar. Hotellet har en terrass med pool och solbäddar, med utsikt över Almuñecars historiska område. Restaurangen serverar en bredd av olika rätter och under minst tre kvällar i veckan kan man njuta av live musik i baren. Hotellet har även ett SPA med jacuzzi, turkiskt bad samt bastu.

Rumfaciliteter: balkong, gratis wi-fi, air condition, TV, hårfön, safety box, minibar (tom).

Bilder på hotellet: https://www.vialulea.se/hotel-bahia-de-almunecar

Flygtider 30 oktober Luleå 10.05 Arlanda 11.30, Arlanda 13.00 Malaga 17.25

Flygtider 8 november Malaga 11.10, Arlanda 15.35, Arlanda 17.50 Luleå 19.10

Flygtiderna är preliminära enligt rådande flygtidstabell och kan komma att ändras.

 

 

Sök resa

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
30/10LuleåHotel Bahia de AlmunecarMer än 814 250:-BokaMer information