Skip to main content

Jokmokks Marknad med övernattning

Status:
Fullt

Jokmmokk med övernattning 3-4 februari

Jokkmokks marknad har i över 400 år varit en mötesplats vid Lule älv, där människor och kulturer mötts och varor och tjänster har utbytts i ett vimmel av marknadsstånd och kommers. Jokkmokks marknad instiftades 1605 och är en av världens äldsta årligen återkommande marknader. Den är idag det viktigaste eventet för kulturella och kreativa näringar på Nordkalotten och innehar en särställning som en samisk mötesplats.

DAGSPROGRAM

3 februari, lördag

Avresa från Luleå Busstation kl. 08.00 mot Jokkmokks Marknad. Nu väntar en heldag på den anrika marknadsplatsen. Transfertiden ligger på ca 2,5 timmar, beroende på väder. På marknaden finner ni en härlig blandning av nöjesliv, suovas-renkött, den nya tidens konst samt hantverk ibland annat tenn, smide, skinn och horn. Teater, konserter, renrace och renrajd är stora attraktioner. Möjligheter till att åka hundspann finns också vid sjön där Talvatssjön där renracet äger rum. Fyllda av intryck är det dags att vila ut i bussen som tar er till Grand Hotel i Överkalix. Här väntar en  2-rättersmiddag.

4 februari, söndag

Frukost på hotellet. För den som önskar finns tid att nyttja hotellets relax och bastu innan bussen tar oss till kusten och Luleå.

 

Sök resa