Skip to main content

DUBAI

Status:
Fullt

Resdatum: 1-8 Mars 2020

Välkommen med på en kontrasternas resa! Under några dagar upplever vi allt från världens högsta skyskrapa till de gamla guld- och kryddmarknaderna, vi beger oss ut på en spännande tur i öknen och på en avkopplande kryssning med Dhow. Med sol, bad, golf och shopping är detta ett lockande resmål under de kalla svenska vintermånaderna. Följ med på en resa till det annorlunda och fascinerande Dubai! 

Dag 1.                                                       1 mars & 2 mars

Flyg från Luleå  kl. 18.50 till Dubai via Arlanda. Vi landar den 2 mars kl. 09.25  i Dubai där vårt transfer möter upp och vi får en frukostbox för att ladda upp med energi. Med lokalguide gör vi en sightseeingtur där vi bekantar oss med denna annorlunda stad. Vi besöker bl.a. Dubai Museum som ligger i Al-Fahidi fortet från 1787. Muséet, som är mycket välgjort, ligger till stor del under marken och beskriver Dubais utveckling och historia på ett intressant sätt. Vi kommer att få se både gamla historiska delar av Dubai med de gamla vindtornen (en mycket tidig form av luftkonditionering), guld- och kryddmarknaderna samt överväldigande ultramoderna byggnader i stadens nya delar. Lunch äts på egen hand. På eftermiddagen checkar vi in på vårt hotell Novotel Al Barsha**** som blir vårt hem de kommande dagarna, och resten av eftermiddagen är fri för egna aktiviteter innan vi på kvällen äter en gemensam 3-rättersmiddag på vårt hotell. 

Dag 3.                                                       3 mars

Även idag blir det sightseeing. Vi tar en tur upp i tornet Burj Khalifa som med sina 828 meter och 163 våningar är världens högsta byggnad. Vi besöker också Dubai Marina och åker ut på den berömda ön Palmen. På kvällen tar vi en tur till Dubai Mall. Här kan vi se de upplysta fontänerna som är Dubais mest besökta turistattraktion. Middag på individuell basis vid Dubai Mall. 

Dag 4.                                                        4 mars

Dagen är fri för egna aktiviteter, sol & bad osv. Stranden Jumeirah Beach är fin och bjuder på härliga salta bad och bakom stranden ligger höga skyskrapor på rad – en annorlunda strandupplevelse!

Dag 5.                                                       5 mars

Fri förmiddag. Under sen eftermiddag väntar en spännande tur ut till öknen.  Vi färdas över sanddynerna med jeepar fram till ett beduinläger där vi avnjuter en arabisk middagsbuffé, under bar himmel.

Dag 6.                                                       6 mars

Dagen är fri för egna aktiviteter, sol & bad osv

Dag 7.                                                       7 mars

Fri förmiddag och eftermiddag. Under kvällen kryssar vi på Dubai Creek med Dhow. Ombord serveras vi middag.

Dag 8.                                                        8 mars

Tidig avresa från hotellet. Vi checkar ut från hotellet och får med oss frukostbox, vår färd mot flygplatsen startar. Vi ankommer till Luleå under kvällen.

________________________________________________________________________________________

Flygtider:

1 mars Luleå 18.50 Arlanda 20.10     Arlanda 23.00 Dubai 08.45 (2 mars)

8 mars Dubai 10.10 Arlanda 14.25    Arlanda 17.05 Luleå 18.25

 

Sök resa