Skip to main content

Spanska Solkusten, Almuñecar

Pris från:
11 790:-
Dagar:10
  • Flyg Luleå-Arlanda-Malaga t/r,
  • 9 nätter del i dubbelrum inkl. frukost
  • 8 middagar inkl. 1 glas vin samt vatten
  • Busstransfer flygplats-hotell t/r
  • Representant från Via Luleå
Boka resa

RES till den genuina lilla staden Almuñecar. På denna resa tar du allting i din egen takt och efter eget tycke. Resdatum 8-17 november 2023

Almuñecar är en lugn stad omgiven av höga berg och stränderna kantar hela staden. Staden är belägen i Costa Tropical de Granada på den spanska solkusten i Andalusien, vid medelhavet och öster om Costa del Sol. Det tropiska klimatet gör att man här kan odla exotiska frukter som mango, papaya och avokado. Det är från Andalusien sherryn, tjurfäktning och flamencon har sina rötter. Det tropiska klimatet gör att man kan odla exotiska frukter här som mango, papaya och avokado.  I oktober-november ligger medeltemperaturen mellan +23 och 19 grader dagtid. Stadens invånarantal är ca 28 000 och här finns mängder med små butiker som säljer alltifrån konstverk, kläder, skor till antikviteter. El Baratillo är en marknad som hålls varje fredag med över 200 stånd som håller öppet mellan kl 10.00 och 14.00 på marknadsplatsen Paseo Blas Infante, och på söndagar hålls loppis på samma plats. Förutom att besöka de olika marknaderna, kan man ta vandringsturer, spela boule på stranden eller kanske hyra bil och göra ett besök i Granada, Gibraltar eller till exempel Nerja.

Almuñecar har en mycket lång och rik historia. Här kan man besöka den gamla katolska kyrkan från 1600-talet och titta på de katolska skyddshelgonen. Den flera hundra år gamla stadsdelen Casco Antiquo pryds av kullerstensgränder med vitputsade hus dekorerade med växter. Högst upp i den gamla  stadsdelen finner man fästningen Castillo de San Miguek ned en vacker utsikt över hela bukten.  Värt ett besök är även Majuelo Parken, en vacker oas prydd av exotiska träd.

Hotel Bahia de Almunecar ****

Hotel Bahia de Almunecar är byggt år 2006 och  har 104 rum fördelat på 8 våningar. Hotellet är beläget i centrala Almuñecar och ligger 150 meter från stranden Puerta del Mar. Hotellet har en terrass med pool och solbäddar, med utsikt över Almuñecars historiska område. Restaurangen serverar en bredd av olika rätter och under minst tre kvällar i veckan kan man njuta av live musik i baren. Hotellet har även ett SPA med jacuzzi, turkiskt bad samt bastu.

Rumfaciliteter: balkong, gratis wi-fi, air condition, TV, hårfön, safety box, minibar (tom).

Bilder på hotellet: https://www.vialulea.se/hotel-bahia-de-almunecar

Flygtider              8 nov           Luleå 16.45 Arlanda 18.05, Arlanda 20.30 Malaga 00.50 (+1)

Vid ankomst till hotellet serveras lättare förtäring innan det är dags att vila ut.

Flygtider              17 nov           Malaga 09.35 Arlanda 13.55, Arlanda 15.00 Luleå 16.200

Flygtiderna är preliminära enligt rådande flygtidstabell och kan komma att ändras.

På denna resa kan ni välja att boka in er på utvalda utflykter. Klicka på PDF-symbolen för att läsa om dessa.

 

Sök resa

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
8/11Luleå via ArlandaHotel Bahia de AlmunecarFullbokad, väntelista11 790:-Boka på väntelistaMer information