DUBAI

Pris från:
22 500:-
Dagar:9
  • Flyg Luleå-Arlanda-Dubai t/r
  • 8 hotellnätter del i dubbelrum inkl. frukost på DoubleTree by Hilton Dubai Al Jadaf
  • Transfer flygplats-hotell t/r
  • Guidade turer dag 2&3
  • Entrébiljett till Burj Khalifa
  • Ökensafari inkl. middagsbuffé
  • Kryssning med Dhow inkl. middag
  • 1 middag på hotellet
  • Färdledare från Via Luleå
Boka resa

Resdatum: 1-9 februari 2023

Välkommen med på en kontrasternas resa! Under några dagar upplever vi allt från världens högsta skyskrapa till de gamla guld- och kryddmarknaderna, vi beger oss ut på en spännande tur i öknen och på en avkopplande kryssning med Dhow. Med sol, bad, golf och shopping är detta ett lockande resmål under de kalla svenska vintermånaderna. Följ med på en resa till det annorlunda och fascinerande Dubai! 

Dag 1                                  1 februari 

Vi flyger under förmiddagen från Luleå till Dubai via Arlanda. Vi landar den 1a februari strax innan midnatt i Dubai, där vår transfer möter upp och vi checkar in på vårt hotel Souble Tree by Hilton Al jadaf - där vi får sova ut innan det är dags att ta oss an Dubai.

2 februari                            2 februari

Frukost. Med lokalguide gör vi en sightseeingtur där vi bekantar oss med denna annorlunda stad. Vi besöker bl.a. Dubai Museum som ligger i Al-Fahidi fortet från 1787. Muséet, som är mycket välgjort, ligger till stor del under marken och beskriver Dubais utveckling och historia på ett intressant sätt. Vi kommer att få se både gamla historiska delar av Dubai med de gamla vindtornen (en mycket tidig form av luftkonditionering), guld- och kryddmarknaderna samt överväldigande ultramoderna byggnader i stadens nya delar. Lunch äts på egen hand. På eftermiddagen checkar vi in på vårt hotell DoubleTree by Hilton Dubai Al Jadaf**** som blir vårt hem de kommande dagarna. Under kvällen äter vi en gemensam välkomstmiddag.

Dag 3                                    3 februari

Även idag blir det sightseeing. Vi tar en tur upp i tornet Burj Khalifa som med sina 828 meter och 163 våningar är världens högsta byggnad. Vi besöker också Dubai Marina och åker ut på den berömda ön Palmen. På kvällen tar vi en tur till Dubai Mall. Här kan vi se de upplysta fontänerna som är Dubais mest besökta turistattraktion. Middag på individuell basis vid Dubai Mall.

Dag 4                                     4 februari

Dagen är fri för egna aktiviteter, sol & bad osv. Stranden Jumeirah Beach är fin och bjuder på härliga salta bad och bakom stranden ligger höga skyskrapor på rad – en annorlunda strandupplevelse!

Dag 5                                    5 februari

Fri förmiddag. Under sen eftermiddag väntar en spännande tur ut till öknen. Vi färdas över sanddynerna med jeepar fram till ett beduinläger där vi avnjuter en arabisk middagsbuffé, under bar himmel.

Dag 6                                         6 februari

Dagen är fri för egna aktiviteter, sol & bad osv

Dag 7                                         7 februari

Fri förmiddag och eftermiddag. Under kvällen kryssar vi på Dubai Creek med Dhow. Ombord serveras vi middag.

Dag 8                                        8 februari

Dagen är fri för egna aktiviteter, sol & bad osv

Dag 9                                      9 februari

Tidig avresa från hotellet. Vi anländer i Luleå under eftermiddagen.

 

 

 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
1/2LuleåDoubleTree by Hilton Dubai Al JadafMer än 822 500:-BokaMer information