Skip to main content

Vasa-Uleåborg

Status:
Fullt

VASA-ULEÅBORG 14-16 MAJ

Dag 1, 14 MAJ

Avresa från Luleå under morgonen, med bensträckare och fikamöjligheter längs vägen. Kl. 13.00 avgår färjan från Umeå mot Vasa.

Vi reser med Wasalines moderna färja, som rymmer 800 passagerare. Ombord på fartyget finns en välutrustad shop och restaurangen där vi äter en Skärgårdslunch. Vid ankomst till Vasa checkar vi in på vårt centralt belägna hotell där vi senare äter en gemensam middag.

Dag 2, 15 MAJ

Efter frukost finns tid att upptäcka Vasa på egen hand. Efter lunch ser vi oss om i omgivningarna tillsammans innan vi fortsätter längs kusten mot Uleåborg. Vi checkar in på vårt centralt belägna hotell där vi senare äter en gemensam middag.

Dag 3, 16 MAJ

Efter frukost går resan norrut och i Keminmaa besöker vi den äldsta kyrkan i Sea Lapland, ”gamla Keminmaakyrkan” eller St. Michaels kyrka som stod färdig 1553 och är den nordligaste medeltida stenkyrkan i Finland. Kyrkan är känd eftersom pastorn Rungius, som dog 1629, mumie kan ses under golvet. Rungius sägs ha sagt under sin livstid ”Om mina ord inte är sanna kommer min kropp att ruttna, men om de är sanna kommer den aldrig att ruttna”

Resan fortsätter, vi följer kusten och korsar gränsen vid Haparanda-Torneå innan vi besöker  IKEA där det finns möjlighet för shopping och lunch. Åter till Luleå

 

Sök resa