Skip to main content

Skottland 1-7 juni

Status:
Fullt

Skottland 1-7 juni

Upplev Skottland med sin mystik, historia och hänförande natur. Vi lär känna staden Edinburgh, reser genom Högländer och Skottlands Whisky Trail. På den mytomsuppna Loch Ness tar vi en båttur och vi besöker tre olika Whisky destillerier där vi får smaka på Skottlands nationaldryck.

 

Dag 1              1 juni                  Luleå-Edinburgh

Flyget avgår från Luleå Airport tidig morgon och vi ankommer till Edinburgh via Arlanda under tidig eftermiddag. Från flygplatsen åker vi in till Edinburgh där vi checkar in på vårt hotell; Brooks Hotel. Under eftermiddagen/kvällen är tiden fri för var och en att vila ut efter resan eller att på egen hand börja upptäcka Edinburgh.

Dag 2             2 juni                   Edinburgh

Efter frukost väntar en tre timmar lång stadsrundtur - det är dags att lära känna Skottlands vackra och stolta huvudstad. Eftermiddagen är fri för var och en att shoppa, göra museibesök eller bara slå sig ner på en liten pub. Övernattning på vårt hotell; Brooks Hotel.  (F)

Dag 3             3 juni                   Skottlands äldsta destilleri & Blair Castle

Efter frukost checkar vi ut från hotellet och vi startar vår resa norrut. I den lilla byn Blair Atholl i Perthshire gör vi ett stopp vid Blair Castle. Blair Castle är ett stamgods för klanen Murray vars överhuvud bär titeln Duke of Atholl, det sägs att uppförandet av slottet påbörjades 1269. Vår resa fortsätter och i Pitlochry besöker vi Edradour som är Skottlands äldsta, men även minsta destilleri. Här får vi en rundvisning i destilleriet och vi provar även två sorters whisky.  I Aviemore checkar vi in på vårt hotell för de två kommande nätterna: Strathspey Hotel. Vi äter under kvällen en gemensam middag. (F,M)

Dag 4             4 juni                  Whisky-paradiset Speyside

Efter frukost väntar en heldag i regionen Speyside, här är det tätt mellan destillerierna och i området finns totalt ca 50 stycken. Vi besöker destilleriet Glen Moray, ett destilleri vid floden Lossie sedan 1897,  där vi får en rundvisning samt smaka på två sorters whisky. Vi återvänder till vårt hotell: Strathspey Hotel. Vi äter under kvällen en gemensam middag. (F,M)

Dag 5               5 juni                  Loch Ness

Efter frukost checkar vi ut från vårt hotell och vår rundresa genom Skottland fortsätter. Vi passerar slagfältet Culloden som var det sista fältslag som utkämpades under jakobitupproren. Vi stannar vid det mytomspunna Loch Ness, där vi tar en tur med båt och besöker det berömda slottet Urquhart Castle som är beläget vid sjön. Vi fortsätter igen söderut och i Oban checkar vi in på vårt hotel: Royal Hotel, där vi under kvällen äter en gemensam middag. (F,M)

Dag 6             6 juni                   Oban Distillery

Efter frukost väntar resans tredje och sista destilleri-besök, och denna gång är det på Oban Distillery som vår uppleva. Rundvisningen åtföljs av provsmakning av 2 olika whiskysorter. Efter vårt besök är tiden fri i Oban innan vi fortsätter vår resa till Stirling som blir vårt hem den sista natten. Vi checkar in på vårt hotell: Stirling Cour Hotel där vi senare äter en gemensam middag.  (F,M)

Dag 7            7 juni                     Hemresa

Efter frukost startar vi vår resa hem till Sverige. Vi lämnar Stirling på morgonen och åker vidare mot Edinburgh flygplats, flygresan går via Oslo och Arlanda och under tidig kväll når vi Luleå. (F)

Sista anmälningsdatum 26 MARS

 

Sök resa