Skip to main content

Rom, Sorrento, Capri & Pompeji

Fullt
Fullt
Fullt
Fullt
Fullt
Fullt
Status:
Fullt

Dag 1     18 september
Avresa tidigt på morgonen från Luleå. Efter mellanlandning på Arlanda anländer vi till Rom under tidig förmiddag. Vår vän-tande buss tar oss sedan söderut efter snabba motorvägar och gör något stopp efter vägen. Vi ankommer till Sorrento och hotell La Meridiana som blir vårt hem de kommande 3 nätterna. Under kvällen äter vi en gemensam middag på vårt hotell som ligger beläget i ett lugnt område i Sorrento, med utsikt över Neapelbukten från Capri till Vesuvius.

Dag 2      19 september
Idag besöker vi den omskrivna och omsusade ön Capri. Efter frukost tar vi oss ner till hamnen där båten avgår. Från hamnen på Capri åker vi upp till Ana Capri där vi gör ett spännande besök på Axel Munthes vackert belägna villa, Villa San Michele; ”Mitt hem ska vara öppet för sol och vind och havets röster – liksom ett grekiskt tempel – och ljus, ljus, ljus överallt.” I Capri gör vi en guidad rundvandring och ser oss om i butikerna. Vi ser naturligtvis också Capris symbol – de bägge klipporna i havet. Vi tar båten tillbaka till Sorrento och med buss tar vi oss sista biten till vårt hotell där vi äter en gemensam middag under kvällen.
Dag 3 20 september
Fri dag för var och en att upptäcka den syditalienska pärlan Sorrento. Middag på vårt hotell.

Dag 4     21 september
Efter frukost färdas vi med buss till resans nästa sevärdhet—Pompeji, staden som begravdes i aska år 79 e.k. En lokal-guide berättar om stadens öde medan vi vandrar omkring bland kullerstensbelagda gator, bland ruiner men också väl-bevarade badanläggningar och hus. Efter vårt besök i Pompeji fortsätter vi norrut mot Italiens huvudstad. Vi ankommer till vårt hotell för de kommande 3 nätterna, där incheckning och gemensam middag väntar.
Hotell: Vi bor på något av Raelis 4-stjärniga hotell; Archimede, Luce eller Lux. Vilket hotell vi får meddelas ca 30 dagar innan avresa.

Dag 5       22 september
Efter frukost lär vi känna staden Rom. Vi tar en 3-timmars citytur tillsammans med lokalguide med buss. Det blir en pano-ramatur genom den eviga staden med en rad sevärdheter på programmet. Till Roms historiska platser och minnesmärken hör bl.a. Forum Romanum, Capitolium, Fontana de Trevi, Colosseum, Spanska trappan mm. Rundturen slutar vid hotellet. Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter. På kvällen samlas vi för middag på vårt hotell.
 

Dag 6       23 september
Efter frukost gör vi en utflykt lite utanför Rom. Vi provar viner på Casal Pilozzo innan vi besöker staden Friscati, pittoreskt beläget på en liten bergssluttning och ett populärt resmål för romarna som gärna åker hit för att få ta del av ett lugnare tempo, friskare luft, goda viner och mat. Här får var och en fri tid innan vi beger oss åter till Rom. Middag på vårt hotell

Dag 7      24 september
Vi äter en sista italiensk frukost innan det är dags för bussen att ta oss ut till flygplatsen och vår hemresa tar vid. Vi flyger från Rom via Arlanda och anländer till Luleå under kvällen.

 

Flygtider
18 september
Luleå 06.55 Arlanda 08.20 Arlanda 10.30 Rom 13.40
24 september
Rom 12.40 Arlanda 15.50 Arlanda 17.50 Luleå 19.05
Flygtiderna är preliminära enligt rådande flygtidstabell och kan komma att ändras

Sök resa

Hotell

Flera hotel Sorrento & Rom

Flera hotel Sorrento & Rom

Sorrento: Hotel La Meridiana. Adress : Via Bernardino Rota, 1, 80067 Sorrento NA, Italien Telefon : +39 081 807 3535 Rom: Något av Reali Hotels 4-stjärniga hotell: Archimede, Luce eller Lux...