Skip to main content

Peking med Kinesiska Muren

Status:
Fullt

Resdatum: 19-26 mars

Vi vandrar på Kinesiska Muren, upplever historiens vingslag i den Förbjudna Staden och i Himmelens Tempel. Vi ser när Beijingborna utövar den traditionella Thai Chi eller Qingong i parker och torg och den mäktiga OS-stadion och vi besöker även den omtalade Pearl Market som bjuder på oslagbar shopping.

Dagsprogram

Dag 1 / mars 19 / Luleå- Beijing

Vi samlas på Kallax flygplats för flygresa till Arlanda. Efter transfer lyfter planet mot Beijing. Flygtiden är ca 8,5 timmar. (Middag på flyget)

Preliminära Flygtider

19 mars          Luleå 13.10                              Arlanda 14.30  

19 mars          Arlanda 18.20               Peking 09.40 (20 mars)

Dag 2 / mars 20 / Ankomst

Innan vi anländer till Peking serveras frukost. Vid ankomst välkomnas vi av vår lokala svensktalande guide. Under färden in mot Peking, som tar ca 60 min med egen buss, ger guiden oss en inblick i landet Kina. Vi promenerar runt i området kring vårt hotell och äter en gemensam lunch innan vi checkar in på vårt centralt belägna hotell. Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter eller vila för den som vill samla krafter inför de äventyr som väntar oss de kommande dagarna. (Frukost på flyget, lunch och middag)

Dag 3 / mars 21 / Himmelska fridens torg, Förbjudna Staden, Hutong Tur

Efter frukost väntar ett besök vid Himmelska fridens torg, platsen där många händelser utspelats som kommit att forma Kinas historia. Platsen måste ses som världens största torg och här sjuder det av liv. Precis bredvid Himmelska fridens torg ligger den imponerande Förbjudna staden, Kejsarpalatset som är det officiella namnet, med sina enligt sägen 9999 rum. Namnet Förbjudna Staden fick den under de fem århundraden då den var i bruk, då ingen förutom Kejsaren och hans stab, ens fick närma sig stadens murar. Guiden berättar för oss om dess fantastiska arkitektur, de olika byggnadernas betydelse och kejsarens liv.

 Vi fortsätter till de äldre och ursprungliga delarna av Beijing som kallas Hutonger. Dessa bostadsområden har nästan försvunnit då de har fått ge vika åt moderniseringen av Beijing, men vissa delar har lyckligtvis räddats åt eftervärlden. Med cykelrickshaw besöker vi dess trånga gränder och får en inblick i hur människor bor och vi äter lunch hemma hos en familj. Vi får även uppleva en te-ceremoni och smaka på olika kinesiska teer. (Frukost, lunch, middag)

Dag 4 / mars 22 / Himmelens Tempel

På morgonen åker vi till Himmelens Tempel - en av många sevärdheter i Kina som finns upptagna på Unescos världsarvslista. Det var här kejsaren offrade till gudarna två gånger om året och bad om rika skördar. Hela tempelområdet med dess vackra byggnader ligger inbäddat i mjuk grönska och är en naturlig mötesplats för Beijingborna. Vi tar en skön promenad genom området och låter oss fascineras av kineserna som sjunger, spelar instrument eller tränar Tai-Chi i denna kejserliga miljö. Vi gör även ett besök på en silkesfabrik. Beijing är en stad som bjuder på oslagbar shopping och efter lunch besöker vi en av Beijings största marknader, Pearl Market. Behärskar man konsten att pruta går det att göra stora fynd på jackor, tröjor, skor, sidentyg och mycket mer.

(Frukost, lunch, middag)

Dag 5 / mars 23 / Kinesiska Muren

Idag väntar en heldagsutflykt till Kinesiska muren. Kinas mest spektakulära utflyktsmål som är hela 900 mil långt och slingrar sig fram genom landskapet. Vi bestiger Kinesiska Muren vid Badaling som ligger några mil norr om Peking. Under någon timme förverkligar vi det som många drömmer om: att vandra på detta häpnadsväckande byggnadsverk. Vi besöker en cloisonnéfabrik innan vi äter lunch. På återresan besöker vi den heliga vägen, som leder upp till Minggravarna. Nu skall vi vandra längs den 800 meter långa allén som kantas av fantastiska stenfigurer, som sägs vakta vägen. På kvällen äter vi Pekinganka på restaurang. Pekinganka är en stor rostad anka med allehanda tillbehör tillagad efter det 300 år gamla receptet. Till ankan serveras en sorts pannkaka som man rullar in köttet i och olika tillbehör, som t.ex. fågelns lever. En verklig delikatess! (Frukost, lunch, middag)

Dag 6 - 7 / mars 24-25 / Shopping

Dagarna är fria för shopping och att upptäcka mångmiljonstaden. (Frukost)

Dag 8 / mars 26/ Hemresan

Efter vår frukost beger vi oss till flygplatsen. Lunch och middag på planet. Ankomst till Luleå under kvällen.

Flygtider

26 mars  Peking 13.50  Arlanda 16.30

26 mars  Arlanda 19.20  Luleå 20.40

Sök resa