Skip to main content

Östergötland med Göta Kanal

Pris från:
7 000:-
Dagar:4
  • Flyg Luleå-Arlanda t/r.
  • 3 hotellövernattningar del i dubbelrum på Comfort Hotel Norrköping inkl. frukost.
  • 3 st 1-rättersmiddagar.
  • båttur på Göta Kanal inkl. lunch.
  • Inträde samt guidade turer på Reijmyre Glasbruk samt Björke vävstuga inkl. förmiddagsfika samt lunch.
  • Resa i turistbuss enligt program.
Boka resa

Östergötland med Göta Kanal 23-26 augusti

Dag 1 / 23 augusti / Luleå - Norrköping

Resan startar på Luleå Airport där vi samlas för en gemensam gruppincheckning. Nere på Arlanda väntar vår buss som tar oss vidare till Norrköping. Vi checkar in på Comfort Hotel Norrköping och eftermiddagen är fri för var och en att utforska staden. Middag serveras på hotellet. 

Dag 2 / 24 augusti / Göta Kanal och Linköping

Idag ska vi göra en intressant och spännande resa på Göta Kanal. Efter frukost bussar vi den korta sträckan till Bergs Slussar där det är dags att gå ombord på vår båt och uppleva Göta Kanal under en ca 3 timmar lång båttur. Lunch serveras ombord. Under färden ner till Borensberg passerar vi åtta stycken slussar och denna sträcka räknas som den vackraste delen av hela kanalen. I Borensberg kliver vi i hamn och ombord på bussen som tar oss till Ljungsbro och Cloettas fabriksbod, här har vi ett gyllene tillfälle att handla choklad och godsaker. Vi fortsätter vår resa mot gamla Linköping som bjuder på en resa tillbaka i tiden. Gamla Linköping är en småstadsidyll med ett 90-tal hitflyttade byggnader som bevarats och flyttats hit för att få nytt liv. Det är lätt att föreställa sig en svunnen tid bland kullerstensgränderna, bland bakgårdar och kulturhistoriska trädgårdar. Du kan besöka små butiker och hantverksbodar. Titta gärna in på skolmuséet, den lockande chokladboden och tv-profilen Ragnar Dahlbergs café. Middag och logi på vårt hotell i Norrköping.

Dag 3 / 25 augusti /Reijmyre glasbruk

Efter frukost plockar bussen upp oss för en färd till Björke vävstuga som ligger omgiven kring vacker landsbygd. Vi inleder besöket med en förmiddagsfika innan vi bjuds på en 30-årig linneskåpslycka där alla dukar och löpare vävs på plats. Vår resa fortsätter till Viberga gård vid Ölstad strandänger där vi äter en lunch på restaurangen som ligger vid golfklubben. Mätta och belåtna fortsätter vi till Reijmyre Glasbruk - Sveriges näst äldsta glasbruk som år 1810 började tillverka munblåst glas. Här skapas unik och vacker glaskonst, både bruksföremål och prydnader.  Guiden berättar om glasskapandets mysterium; från glödande flytande massa till färdiga vackra prodkuter.

Känn värmen från glasugnarna och låt dig inspireras av kreativiteten hos de stolta glasblåsarna. Turen slutar i bruksbutiken där glasföremål finns att köpa till fabrikspriser. Eftermiddagskaffet serveras hos Lill-Anna i Engelska magasinet.   I glasbrukets gamla lokaler har Hantverksbyn vuxit fram. Här finns många vackra ting att beskåda; vi finner handknutna kristallkronor, smide, antikviteter, kläder m.m. Efter besöket tar vi oss tillbaka till Norrköping där fri tid i staden samt middag på hotellet väntar.

Dag 4 / 26 augusti / hemresa

Efter frukost har vi tid att än en gång ta oss an Norrköping innan bussen tar oss tillbaka till Arlanda för vårt sena flyg.

 

Hotell: Comfort Hotel Norrköping https://www.nordicchoicehotels.se/hotell/sverige/norrkoping/comfort-hotel-norrkoping/?utm_source=googlemybusiness&utm_medium=organic&utm_campaign=regular-pictures

Sista bokningsdag: 20 maj

 

Sök resa

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
23/8LuleåComfort Hotel Norrköping57 000:-Boka