Skip to main content

Malta

Pris från:
15 550:-
Dagar:9
  • Flyg Luleå-Stockholm-Malta t/r
  • 1 hotellövernattning på Arlanda del i dubbel-rum inkl. fruksot
  • 7 hotellnätter del i dubbelrum inkl. halvpension (+1 glas öl/vin/läsk till middagen) i St Pauls Bay
  • Heldagsutflykter till Gozo, Valetta, Mdina & Tarxien
  • City tax
  • Färdledare från Via Luleå
Boka resa

Maltas skönhet är känd världen över, likaså det kristallklara vattnet. I oktober ligger medeltemperaturen på +24 grader och här njuter vi av god mat, vackra omgivningar och spännande utflykter.

 

Dag 1          10 oktober       Luleå - Stockholm


Vi samlas under eftermiddagen på Luleå Airport och varifrån vi flyger till Arlanda, där vi övernattar på Clarion Hotel Arlanda Airport för att hinna med vår tidiga flight till Malta.


Dag 2          11 Oktober          Malta


Vi äter en tidig frukost på hotellet, innan vi checkar in på flygplatsen och vår flygresa till Malta startar. Vi an-kommer till Malta mitt på dagen och med vår buss tar vi oss till vårt hem St Pauls Bay de kommande 7 nätterna. Vi välkomnas på vårt hotell , San Antonio Hotel & Spa, med en välkomstdrink. Senare äter vi en gemensam middag på vårt hotell.
St Pauls Bay ligger norr om huvudstaden Valetta. Här kan du njuta av kristallklart vatten och långa strandpro-menader. St Pauls Bay erbjuder ett brett urval av shopping, kultur, historia och nöjen.
San Antonio Hotel & Spa ligger vackert beläget intill Medelhavet. Hotellet har flera pooler inklusive en upp-värmd inomhuspool. Stranden ligger enbart 150 m bort och närmaste centrum ligger 500 m från hotellet. På hotellets fina SPA-avdelning kan man köpa till sig behandlingar om man vill unna sig det lilla extra.
 

Dag 3         12 Oktober           Heldagsutflykt Tarxien & Marsaxlokk


Efter frukost väntar en heldagsutflykt. I Tarxien ser vi stenålderstemplen från tiden 3000-1400 f.Kr. och därefter kommer vi till Marsaxlokk som har Maltas största fiskeflotta. Marsaxlokk är det vackraste fiskeläget på ön och i hamnen ligger många av de färggranna och traditionellt målade fiskebåtarna, ”luzzuz ”. På väg tillbaka till hotel-let åker vi genom Birzebbuga, som är sommarställe för många familjer på Malta, till Wied-iz-Zurrieq. Här kan vi om vädret tillåter göra en tur med en liten fiskebåt till ”blå grottan”, som är lika romantisk som den bekanta grottan på Capri. På kvällen äter vi en gemensam middag på vårt hotell.
 

Dag 4       13 Oktober             Heldagsutflykt Valetta


Frukost. Valletta anses vara Europas vackraste naturhamn och ligger på en 60 m hög klipphalvö, omgiven av 400 år gamla stadsmurar. Här bekantar vi oss med sevärdheter som t.ex. St John’s Co-Cathedral som var riddarnas klosterkyrka. På kvällen äter vi en gemensam middag på vårt hotell.

Dag 5         14 Oktober                   Fri dag

På kvällen äter vi en gemensam middag på vårt hotell.

Dag 6         15 Oktober                  Heldagsutflykt Gozo

Frukost. Från Malta tar vi oss till den gröna ön Gozo med färja, en överfart på ca 30 minuter. Det är en pitto-resk ö där de flesta lever på jordbruk och fiske. Sevärt är Dwejras lodräta klippor där väldiga grottor och klipp-formationer imponerar. Vi gör även ett besök i huvudstaden Ir-Rabat (Victoria) med sina många små gränder. På vägen mot Xlendi, en pittoresk fiskeby, ser vi öns tempelplats Ggantija från äldre stenåldern. Innan återre-san kan vi promenera i fiskeläget Mgarr, som är Gozos enda hamn. På kvällen äter vi en gemensam middag på vårt hotell.

Dag 7              16 Oktober                         Heldagsutflykt Mdina


Frukost. ”Den tysta staden” Mdina är ett levande friluftsmuseum med arabiska försvarsmurar, trånga gator och medeltida byggnader. Bara en park skiljer Mdina från Rabat, en gång förort till Mdina, och som också har många trånga gränder. Här finns åtskilliga minnen från romartiden. Ett par kilometer utanför Rabat ligger Ver-dalapalatset med den subtropiska trädgården Buskett Gardens. Utflykten avslutas med att vi besöker Maltas högst belägna ort Dingli, och från den 250 m höga och tvärbranta klippkusten har vi en imponerande utsikt. På kvällen äter vi en gemensam middag på vårt hotell.

Dag 8              17 Oktober                           Fri dag

På kvällen äter vi en gemensam middag på vårt hotell.

Dag 9              18 Oktober                           Hemresa

Efter frukost checkar vi ut från vårt hotell och beger oss med buss till flygplatsen och vår hemresa tar vid. Vi flyger via Arlanda med ankomst till Luleå under tidig kväll.

 

Sök resa

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
10/10LuleåDB San Antonio Hotel & SpaMer än 815 550:-Boka