Skip to main content

Lofoten 15-19 juli

Status:
Fullt

LOFOTEN 5 dagar från Arlanda: Avresedatum15 juli

Upplev Lofoten & svenska Lappland under Midnattssolen, svindlande natur, ICEHOTEL 365, Vikingmuseet Lofotr, Svenska Same– och Fjällmuseet Ajtte  och en fjordkryssning till Trollfjorden.

Dag 1                                    Arlanda-Luleå-Jokkmokk

Flyg från Arlanda till Luleå med ankomst efter lunchtid  där buss och guide möter upp. Vi startar resan med en välkomstlunch innan vi lär känna Residensstaden Luleå och världsarvet Gammelstad Kyrkstad. Med buss reser vi vidare och strax söder om Jokkmokk passerar vi Norra Polcirkeln. I Jokkmokk väntar en gemensam middag och övernattning.  Ca 17 mil (Lunch & Middag)

Dag 2                                Jokkmokk- Kiruna-Narvik

Efter frukost Vi gör vi ett besök på Ájtte-  Svenska Same & Fjällmuseet innan vidare färd  mot Kiruna.

I Jukkasjärvi stannar vi för  lunch och ett besök på det världsberömda Icehotel som nu kan visa sina isklädda sviter även sommartid. Vi passerar staden Kiruna som för tillfället genomgår världens största stadsomvandling, då hela stadskärnan måste förflyttas som ett resultat av gruvbrytningen.  Resan fortsätter efter Nordkalottvägen, ”Sinnenas väg” som anses vara en av världens vackraste vägar med utsikt över långa Torneträsk och en dramatisk fjällvärld. Övernattning och middag i Narvik.  Ca 38 mil. (Frukost, Lunch & Middag)

Dag 3                                           Lofoten

Efter frukost börjar vår färd mot Lofoten. Håll kameran i beredskap för att fånga ögonblickets bilder av  fåglar, fjällblommor, fiskeodlingar tunnlar och vägar som plötsligt verkar ta slut för att återigen dyka upp på andrasidan fjorden. I Hanøy kliver vi av bussen för att istället färdas med båt sista sträckan till Svolvaer. Nu väntar en 3 timmar tur med båt till den vackra och världskända Trollfjorden. Under turen har vi stor chans att få se de mäktiga havsörnarna och få mata sjöfåglar. Ombord på båten serveras en värmande fisksoppa. Vi ankommer till Svolvaer hamn där vår buss möter upp oss för vidarefärd mot den idylliska fiskebyn Henningsvaer där gemensam middag och övernattning väntar.  Ca 25 mil (Frukost, Lunch & Middag)

Dag 4                                 Lofoten

Frukost. Vi ägnar hela dagen åt att upptäcka sköna Lofoten. På ofattbart vackra vägar kör vi i långsam takt ut och in i dalar och havsvikar. Landskapet är en dröm för fotografen som efter varje vägkrök möter nya storslagna vyer. Fjordar med grönskimrande vatten och sylvassa fjälltoppar. Vi passerar vackert belägna fiskebyar och Rorbuer och besöker Vikingamuseet ”LOFOTR”. Vi återvänder till Henningsvaer och tiden är fri för var och en att på egen hand lära känna den genuina fiskebyn. På kvällen äter vi en gemensam middag på vårt hotell. Ca 10 mil. (Frukost & Middag)

Dag 5                                       Lofoten –Kiruna

Vi tar farväl av Lofoten för denna gång. Efter den vackra färden längs Lofastvägen mellan fjäll och djupblå fjordar når vi Tjeldsundsbron som tar oss över till fastlandet.  Här stannar vi för en bensträckare innan vi fortsätter vår resa. När vi närmar oss den svensk-norska gränsen kan vi se en mängd fritidshus eller på norska ”hytter” som är uppbyggda lite var och hur som helst.  Vi fortsätter vår resa genom den svenska fjällen, vi stannar för lunch efter vägen och i Kiruna finns fri tid till var och en innan vi når Kiruna flygplats och hemresan tar vid. Ca 40 mil. ( Frukost & Lunch)

 

Boende för avresedatum 15 juli:

Jokkmokk: Hotel jokkmokk Narvik: Quality Hotel Grand Royal

Henningsvaer: Lofoten Arctic Hotel

 

Sök resa