Skip to main content

Krakow Julmarknad

Status:
Fullt

NYTT DATUM! 6-9 december

Julmarknad Kraków 6-9 december

Julmarknaden i Kraków hålls årligen på det Stora torget och lockar både internationella besökare och lokalbefolkningen. Här hittar du bland annat hantverk som juldekorationer, smycken, keramik, prydnadsföremål och mycket annat. På marknaden kan du njuta av julgodis i mängder, olika matstånd med goda spännande rätter och traditionell polsk mat.  Här kan du promenera runt och lyssna på julsånger medans du samtidigt översköljs av historia, sevärdheter, vänliga människor och framförallt en fantastisk julstämning. Traditionen har funnits i århundraden och idén med själva julmarknad härstammar från Tyskland, idag är julmarknaden i  Kraków en del av julen som är lika självklar som julgranen. Marknaden håller öppet från 30 november till och med 26 december.

Dag 1 / 6 December/ Luleå-Kraków Avresa

Flygtider: Luleå-Arlanda       07,25-08,45
                 Arlanda-Krakow   10,40-12,35

Vi samlas på Luleå Airport för avresa till Krakow med byte av flyg i Stockholm, Arlanda. Vi anländer till Krakow flygplats 12.35 där vi sedan åker buss till vårt hotell, Ibis Krakow Centrum. På  kvällen äter vi sedanen gemensam middag på hotellet.

 

Dag 2 / 7 December / Kraków

Efter frukost väntar en stadsrundtur med vår lokalguide som ger oss möjlighet att bekanta oss med staden. Krakow är en av de största och äldsta städerna i Polen, med en befolkning på nästan 800.000. Krakow är fortfarande Polens kulturella hjärta. Här finns flera ledande teatrar, operor, torg och museer. Mitt på det stora torget som är en av Europas äldsta handelsplatser, de anrika tyghallarna Sukiennice.

Vi avslutar dagen med en gemensam tre-rätters middag på restaurang Morskie oko.

Dag 3 / 8 December / Kraków

Fri dag.

Dag 4 / 9 December / Kraków-Luleå Hemresa

Efter frukost väntar fri tid tills vi gemensamt beger oss mot flygplatsen med buss för att påbörja hemresan.

Flygtider: Krakow-Arlanda       11,05-13,00
                  Arlanda-Luleå          16,00-17,20

Sista bokningsdatum: 2019-11-07

 

Sök resa