Costa del Sol - Jul- & Nyårsresa

Pris från:
17 650:-
Dagar:15
  • Flyg Luleå-Arlanda-Malaga t/r
  • 14 nätter del i dubbelrum inkl. frukost & middag (ej dryck)
  • Transfer flygplats-hotell t/r
  • Färdledare från Via Luleå
Boka resa

Jul & Nyårsresa 20/12-3/1

Vi firar jul & Nyår i staden Torremolinos på Costa del Sol. Vi bor fint, äter gott och firar in det nya året tillsammans!

Costa del sol, även kallad den spanska solkusten är en 20 mil lång kust som du finner i den södra delen av Spanien. Detta kallas kusten eftersom att det här är över 300 dagar med sol per år. Här finns charterorter som Torremolinos, Marbella och Fuengirola.  Costa del Sol erbjuder det mesta, framförallt sol och bad men området kan även bjuda på historia, kultur och sevärdheter. Vintertemperaturen dagtid brukar ligga runt 15-17 grader men kan även gå upp till 20 grader. Torremolinos på Costa del Sol började som en fiske ort och blev sedan en av Spaniens första turistorter, med Malagas flygplats endast en mil bort, vackra sandstränder och det solsäkra vädret är det inte konstigt att Torremolinos fortfarande är ett av Spaniens mest välbesökta turistmål på solkusten. Staden Torremolinos har cirka 70 000 invånare. Staden erbjuder ett livligt nattliv. Här finns stora sandstränder med en sju kilometer lång strandpromenad. Om man gillar golf är detta ett perfekt resmål eftersom det finns ett stort utbud av golfbanor. Torremolinos erbjuder ett stort utbud av shopping, affärer och folkliv. Det finns många bra och internationella restauranger i Torremolinos och även i det gamla fiskeområdet La Carihuela finns ett flertal charmiga restauranger.

Dag 1 | 20 December Avresa

Resan startar på Luleå Flygplats där vi flyger till Arlanda för att sedan byta flyg och resa till Malaga. Med buss färdas vi sedan till vårt hotell Meliá Costa del Sol, som blir vårat hem under resan.

Dag 12 | 31 December Nyårsfirande 2020

Vi avnjuter tillsammans en nyårsmiddag, sedan går kvällen vidare till ett festligt party med DJ och öppen bar där vi firar in det nya året på festen förekommer även ”lucky grape” Detta är en tradition i Spanien och innebär att man vid tolvslaget skall inta en vindruva för varje slag klockan klämtar runt midnatt, totalt blir det tolv druvor, om man lyckas med detta sägs det att man kommer få tur under året.  Traditionen härstammar från 1800-talet då vinodlare i Alicante hoppades att ritualen skulle förbättra skörden och försäljningen.

Detta ingår i Nyårsfirandet: Nyårsmiddag med dryck, party med DJ och ”lucky grape”.

Dag 15| 03 Januari Hemresa

Vi reser med buss från hotellet till Malagas flygplats och hemresan tar vid. Vi flyger från Malaga till Luleå via Arlanda.

Flygtider:       20 December              Luleå 11.05 Arlanda 12.25 

                                                                Arlanda 13.15  Malaga 17.35

                            03 Januari                  Malaga 08.05 Arlanda 12.30

                                                                Arlanda 14.00 Luleå 15.20

Inkl. 23 kg incheckat bagage + 8 kg handbagage

Sista bokningsdatum 15 september

 

 

 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
20/12LuleåMelia Costa del SolMer än 817 650:-Boka

Hotell

Melia Costa del Sol

Melia Costa del Sol

Meliá Costa del Sol **** Hotell Meliá Costa del Sol är ett 4-stjärnigt modernt hotell beläget i staden Torremolinos i hjärtat av Costa del Sol. Det ligger på stranden vid strandpromenade...