Skip to main content

Arlanda-Jokkmokk Quality Hotel Luleå inkl. Halvpension

Status:
Fullt

JOKKMOKKS MARKNAD - EN OAVBRUTEN TRADITION SEDAN 1605

Jokkmokks marknad har i över 400 år varit en mötesplats vid Lule älv, där människor och kulturer mötts och varor och tjänster har utbytts i ett vimmel av marknadsstånd och kommers. Jokkmokks marknad instiftades 1605 och är en av världens äldsta årligen återkommande marknader. Den är idag det viktigaste eventet för kulturella och kreativa näringar på Nordkalotten och innehar en särställning som en samisk mötesplats.

Dagsprogram

7 februari

Flyg från Arlanda kl14.00 men ankomst till Luleå 15.20 . Därefter väntar den korta transfern från flygplatsen till Quality Hotel Luleå  som blir er hembas de kommande dagarna.

Passa på att njuta av vinterstaden Luleå och vad den har att erbjuda. Vi rekommenderar ett besök till Gammelstad Kyrkstad, upptagen på UNESCO's världsarvslista sedan 1997. Till Gammelstad tar ni er enkelt med lokalbussarna. Eller varför inte ta en promenad eller sparktur på den fina isvägen som går från Södra till Norra hamn?

Middag serveras ca. 19.00 på ert hotell.

8 februari     Jokkmokks Marknad

Hotellet serverar en tidig frukost. kl. 07.50 står bussen utanför som tar er till Jokkmokks Marknad för en heldag på den anrika marknadsplatsen. Transfertiden ligger på ca 2,5 timmar enkelväg, beroende på väder. På marknaden finner ni vi en härlig blandning av nöjesliv, suovas-renkött, den nya tidens konst samt hantverk ibland annat tenn, smide, skinn och horn. Teater, konserter, renrace och renrajd är stora attraktioner. Möjligheter till att åka hundspann finns också vid sjön där Talvatssjön där renracet äger rum. Fyllda av intryck är det dags att vila ut i bussen tillbaka till Luleå som avgår från Jokkmokk kl. 17:00.

Middag serveras ca 20.00 på ert hotell.

9 februari 

Frukost och fri tid att ta sig an Luleå en sista gång. Kl. 14.35 avgår bussen från hotellet ut till flygplatsen. Flyget avgår från Luleå kl. 16.00 med ankomst på Arlanda kl. 17.25.

Sök resa