Skip to main content

Jokkmokk från Arlanda

Status:
Fullt

Resdatum 3-5 FEBRUARI

Efter ett par år av digitala marknader är det äntligen dags för den traditionella marknaden i Jokkmok. Jokkmokks marknad har i över 400 år varit en mötesplats vid Lule älv, där människor och kulturer mötts och varor och tjänster har utbytts i ett vimmel av marknadsstånd och kommers. Jokkmokks marknad instiftades 1605 och är en av världens äldsta årligen återkommande marknader. Den är idag det viktigaste eventet för kulturella och kreativa näringar på Nordkalotten och innehar en särställning som en samisk mötesplats.

DAGSPROGRAM

3 februari, fredag

Flyg från Arlanda kl 13.50 med ankomst till Luleå 15.10. Där guide och buss möter upp. Vi inleder med en sightseeingtur i Luleå med buss innan det är dags att checka in på  Comfort Hotel Arctic som blir hembasen de kommande dagarna. Passa på att njuta av vinterstaden Luleå och vad den har att erbjuda. Vi rekommenderar ett besök till Gammelstad Kyrkstad, upptagen på UNESCO's världsarvslista sedan 1997. Till Gammelstad tar ni er enkelt med lokalbussarna. Eller varför inte ta en promenad eller sparktur på den fina isvägen som går från Södra till Norra hamn? I Luleå finns ett bra utbud av fina restauranger som är värda ett besök.

4 februari, lördag Jokkmokks Marknad

Frukost på hotellet. Kl. 08.00 avgår bussen från hotellet till Jokkmokk. Nu väntar en heldag på den anrika marknadsplatsen. Transfertiden ligger på ca 2,5 timmar enkelväg, beroende på väder. På marknaden finner ni en härlig blandning av nöjesliv, suovas-renkött, den nya tidens konst samt hantverk ibland annat tenn, smide, skinn och horn. Teater, konserter, renrace och renrajd är stora attraktioner. Möjligheter till att åka hundspann finns också vid sjön där Talvatssjön där renracet äger rum. Fyllda av intryck är det dags att vila ut i bussen tillbaka till Luleå som avgår från Jokkmokk kl. 17:00.

5 februari, söndag

Frukost och fri tid att ta sig an Luleå en sista gång. Bagaget kan förvaras i hotellets bagagerum då ni checkar ut. Kl. 17.00 avgår bussen från hotellet ut till flygplatsen. Flyget avgår från Luleå kl. 18.40 med ankomst på Arlanda kl. 20.05

 

Sök resa