Skip to main content

Ica Kurirens Läsarresa till Jokkmokk

Status:
Fullt

DAGSPROGRAM

Dag 1 | 07 februari

Resan startar på Arlanda flygplats med ankomst till Luleå kl. 12.45 där Via Luleås personal hälsar er väl-komna. Vi inleder resan med en välkomstlunch innan vi lär känna Residensstaden Luleå. Vi besöker Gam-melstads Kyrkstad- upptagen på UNESCO’s världsarvslista och som är världens bäst bevarade kyrkstad med över 400 kyrkstugor innan vi reser vidare till till den lilla och vackra orten Överkalix där övernattning och gemensam middag väntar.

 

Dag 2 | 08 februari, Jokkmokks Marknad

Efter frukost startar vi vår resa till Jokkmokk för den världskända och väldigt gamla marknaden.

Här hittar vi en härlig blandning av nöjesliv, suovas-renkött, den nya tidens konst samt hantverk ibland annat tenn, smide, skinn och horn. Teater, konserter, renrace och renrajd är stora attraktioner. Möjligheter till att åka hundspann finns också vid sjön där Talvatssjön där renracet äger rum. Fyllda av intryck är det dags att vila ut i bussen tillbaka till Överkalix där vi senare äter en gemensam middag.

 

Dag 3 | 09 februari, älgfarm och Kiruna

Efter frukost väntar ett spännande besök hos familjen Rokkas älgfarm i Lansån. Här får vi lära oss om den samiska kulturen och dess arv, vi får mata och klappa på de mäktiga älgarna samt prova på att åka rensläde. Vi äter en gemensam lunch av lokala produkter. Efter besöket åker vi vidare till staden Kiruna som för tillfället genomgår världens största stadsomvandling då hela stadskränan ska förflyttas som ett resultat av sprickbildning i marken—ett resultat av gruvbrytningen. Vi checkar in på vårt centralt belägna hotell i Kiruna där vi äter en gemensam middag.

 

Dag 4 | 10 februari, ICEHOTEL

Efter frukost beger vi oss till Jukkasjärvi för ett besök i gamla Lappmarkskyrkan där Bror Hjorts altartavla beskriver väckelsepredikanten Lars Levi Laestadius liv och gärning i Tornedalen under 1800-talet. Nästa besök är det världskända ICEHOTEL där guiden välkomnar oss och visar oss runt i världens största ishotell. I iskomplexet finns en isbar, en iskyrka och de unikt designade hotellsviterna som från år till or aldrig ser likadana ut. Temperaturen i hotellet är ca 5-8 grader kallt. Efter den guidade turen äter vi en gemensam lunch följt av fri tid att själv upptäcka ICEHOTEL innan vi med buss tar oss ut till Kiruna flygplats och resan till Ar-landa kan börja.

 

Pris: 10 250 SEK

Enkelrumstillägg: 1 550 SEK

Ingår i pris: Flyg Arlanda-Luleå, Kiruna-Arlanda, 3 nätter del i dubbelrum inkl. frukost, 3 st middagar, 3 luncher, besök på älgfarm, guidning Icehotel, reseledare från Via Luleå Resor, Representant från Icakuriren vid minst 25 betalande resenärer, helturistbuss enligt program

Frivilligt avbeställningsskydd: 6% av resans pris, Europeiska ERV

Anmälningsavgift om 1500 kr erlägges inom 10 dagar. Slutbetalning sker 40 dagar innan avresa. Avbokningskostna-der. Tidigare än 40 dagar innan avresa: 1500 kr. 40-0 dagar: 100% av resans pris. Vi förbehåller oss rätten att ställa in resan vid mindre än 25 anmälda resenärer. Vi reserverar oss för eventuella skatte– eller bränsleförändringar efter den 31/7 2019. Vi reserverar oss för eventuella händelser, utanför vår kontroll, som kan komma att påverka programmet.

 

 

 

 

Sök resa