Skip to main content

Hurtigruten Kirkenes-Bergen

Status:
Fullt

Hurtigruten 7-14 OKTOBER

Följ med och upplev världens vackraste sjöresa. Vi reser hela sträckan från Kirkenes till Bergen ombord på fartyget M/S Kong Harald. Dagarna varvas av oändligt vacker natur, god mat och nya platser att besöka.

MS Kong Harald fartyg är byggt år 1993 och renoverades 2016, vilket gör att det nu har en modern Arktis-inspirerad inredning. MS Kong Harald har fått sitt namn av Norges Kung, Harald V som är en van seglare. Fartyget kan med sina 122 meter och 7 däck, ta emot upp till 590 passagerare och har 498 sängar ombord. På fartygets översta däck hittar du en observations- och panoramasalong där du kan se en spektakulär utsikt, du kan även njuta av de fantastiska vyerna från någon av de två bubbelpoolerna ombord. Det finns även tre stycken restauranger ombord, bar, gym och andra faciliteter. MS Kong Harald har sitt eget expeditionsteam ombord och fungerar som en skola till havs. Med intressanta föredrag, presentationer och aktiviteter såväl inomhus som ute på soldäck blir det en spännande och lärorik resa. Ämnena varierar beroende på årstid och farvatten. Expeditionsteamet arrangerar dagligen föredrag, presentationer och kvällsaktiviteter. Du kan också delta i guidning från däck och lära dig mer om kulturen, djurlivet och de naturfenomen som möter oss längs kusten.

Dag 1                  7 oktober             Luleå- Kirkenes

Avresa på morgonen med buss från Luleå till Kirkenes. Under resan stannar vi för kaffe- och lunchuppehåll. Vi anländer till Kirkenes, ett samhälle med ca 3.500 innevånare och som är beläget nära den finska och den ryska gränsen. På vårt hotell väntar middag och övernattning

 

Dag 2                 8 oktober                  Kirkenes–Vardö

Efter frukost tar vår buss oss till hamnen där vi checkar in på Hurtigruten där en god lunch väntar och vår båtresa tar vid. Vi reser längs Varangerhalvöya till Båtsfjord och når fram till Berlevåg under kvällen. 

Dag 3                9 oktober                    Hammerfest-Tromsö

Frukost. Nu kan vi njuta av utsikten mot den arktiska vildmarken. Senare har vi Nordkapsklippan framför oss som sträcker sig 307 meter rakt upp ur Ishavet. Resan går vidare till Honningsvåg för på- och avstigning. Härnäst väntar Hammerfest och det är dags för en välsmakande lunchbuffé. På eftermiddagen får vi tid att njuta av den vackra naturen. På kvällen äter vi middag tillsammans innan vi lägger till i Tromsø - Porten till Ishavet och Nord Norges största stad.

Dag 4              10 oktober                 Harstad -Lofoten

Efter frukost har vi en härlig dag framför oss. Båten lägger till i Harstad för lastning och lossning. Därefter skall vi passera ögrupperna Lofoten och sköna Vesterålen. Landskapet är en dröm för fotografen med den grönskimrande fjorden och de sylvassa och snöklädda fjälltopparna. Det blir troligen en av de mest fantastiska vyerna under denna resa. Vi lägger till i Stokmarknes, orten där Hurtigruten ”föddes”. Här kan du göra ett snabbt besök på Hurtigrutens museum. Resan genom den mäktiga Trollfjorden i höstens förtrollande skimmer lämnar ingen oberörd. Branta klippor omger fartyget, en helt magisk naturupplevelse. Vid 18.30 lägger vi till i Svolvær, huvudorten på Lofoten. Färden längs Lofoten fortsätter och snart anlöper vi Stamsund och Lofotenväggens majestätiska klippor.

 Dag 5              11 oktober                Polcirkeldag

Efter frukost får vi uppleva den otroligt vackra Helgelandskusten. Vi kommer att passera polcirkeln vid 66:e breddgraden. Innan vi anlöper Sandnessjøen får vi uppleva Vegaöarna, upptagna på Unescos världsarvslista. Under eftermiddagen finns det gott om tid, koppla av en stund i jaccuzzin eller köra ett träningspass i fartygets motionsrum. Vi äter lunch och middag i fartygets restaurang.

Dag 6                 12 oktober               Trondheim

Under förmiddagen kommer vi fram till Trondheim, som är Norges första huvudstad och som tidigare kallades för Nidaros. Trondheim har en spännande historia, imponerande träbyggnader, färgrika bryggor och en vacker stadsbro. Trondheims mest kända byggnadsverk är Nidarosdomen, Skandinaviens största medeltida byggnad. Vi lämnar Trondheim och fortsätter vår resa söderut, på vägen ut ur staden passerar vi öarna Munkholmen och Hitra. Det är dags för lunch och vi glider ut över det öppna havet mot Molde som med sin närhet till Golfströmmen även är känd som Rosornas stad. Om vi håller oss vakna till midnatt så får vi uppleva Ålesund, byggd i Jugendstil och som ger en känsla av att befinna sig i Sydtyskland.

Dag 7   13 oktober  Bergen

Vår sista välsmakande frukost ombord och ”Världens vackraste sjöresa” närmar sig sitt slut. Innan vi mönstrar av i Bergen får vi njuta av den pittoreska Nordfjorden nedanför den enorma glaciären Josteldalsbreen och den mäktiga Sognefjorden. Inseglingen till Bergen, staden mellan de sju bergen, är ett synintryck som vi sent kommer att glömma. I hamnen står vår transferbuss och väntar för att ta oss till vårt hotell där vi checkar in. Tid finns att på egen hand uppleva Bergen- en internationell stad med småstadens charm. De mest kända sevärdheterna är Bryggen, som finns med på Unescos världsarvslista, Fisketorget och Mariakyrkan. Gemensam middag.

Dag 8   14 oktober   Bergen-Luleå

En underbar resa börjar lida mot sitt slut, efter frukosten hämtar vår transferbuss oss och det är dags att börja bege sig till flygplatsen. Vi flyger tillbaka via Arlanda och sedan till Luleå där vi skiljs åt för denna gång.

SISTA BOKNINGSDAG 2 augusti

Sök resa