Skip to main content

Gotland

Pris från:
9 650:-
Dagar:6
  • Bussresa i helturistbuss
  • båtöverfart Nynäshamn-Visby t/r
  • 5 hotellnätter del i dubbelrum inkl.frukost
  • 5 middagar
  • 1 lunch, i programmet förekommande entréer samt lokalguide på Gotland (19 & 20/5)
Transportsätt:Buss
Boka resa

Bussresa till Gotland 17-22 maj

Dag 1, 17 maj         Luleå - Gävle


Avresa från Luleå kl. 08.00. Färden söderut går längs E4:an och vi njuter av försommarfager natur som susar förbi. Vi stannar på lämpliga ställen för kaffe och lunch. Middag och övernattning i Gävle. (M)

Dag 2, 18 maj          Gävle - Visby  

Frukost på hotellet, sedan har vi ca 2 timmars bussresa till Nynäshamn, varifrån vi tar båten till Visby. Överfarten till Gotland tar cirka tre timmar och bussen följer med oss på färjan. När vi anländer till Gotland sätter vi kurs mot Best Western Strand Hotel som ligger i Visby, granne med den välbevarade ringmuren. (F,M)

Dag 3, 19 maj      Visby och Södra Gotland


Första utflyktsdagen inleds med en promenad i Visby. Vår lokalguide berättar om stadens historia, sevärdheter, restauranger och butiker. Vi besöker rikskända Almedalen, vackra Botaniska trädgården, imponerande S:ta Maria domkyrka och tittar även närmare på den välbevarade ringmuren. Lunchpaus på egen hand.

Efter lunch tar vi bussen för att besöka den södra delen av ön, ”Sudret”. Vi åker längs med den berömda Ekstakusten med sitt säregna landskap och vackra utsikt över Karlsöarna. I öns sydligaste ort Burgsvik stannar vi till och besöker ståtliga Öja kyrka innan vi vänder tillbaka norrut och stannar till vid Kattlunds gård, en av Nordens bäst bevarade medeltidsgårdar med anor från 1200-talet. Vi får en guidad rundtur och eftermiddagsfika. (F,M)

Dag 4, 20 maj        Norra Gotland och Fårö


Andra utflyktsdagen beger vi oss med lokalguide mot Slite. Vi fortsätter sedan mot färjeläget i Fårösund där vi tar vägfärjan över till Fårö. Vi åker längs med Digerhuvud, Sveriges längsta raukfält. Vid Langhammars raukområde stannar vi för att beskåda denna typiskt gotländska symbol. Vi avnjuter sedan en gemensam lunch på Fårögården i närheten av vidsträckta Sudersands strand. Under eftermiddagen återvänder vi till Visby. (F,L,M)

Dag 5, 21 maj       Visby – Nynäshamn - Uppsala


Under dagen har vi tid att uppleva världsarvsstaden Visby på egen hand. Promenera genom de smala gränderna med sina karakteristiska rosor, njuta av den medeltida miljön och shoppa i de små butikerna. På eftermiddagen samlas vi vid Hamnterminalen och efter en behaglig båtresa är det sedan dags att ta plats i bussen för vidare färd mot Uppsala, där resans sista övernattning sker. Gemensam middag (F,M)

Dag 6, 22 maj 

Tidig frukost och sedan beger vi oss upp efter Norrlandskusten hem till Norrbotten. Det blir en lång dag i bussen, men med trevligt sällskap och stopp för fika och mat, så går dagen som en dans.  (F)

 

Sista anmälningsdatum: 13 mars 2020

 

 

 

 

 

Sök resa

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
17/5LuleåGotland Flera HotellMer än 89 650:-Boka