Skip to main content

Budapest

Status:
Fullt

Budapest förför med sin skönhet och intressanta arkitektur. Vi lär känna staden med de gamla palatsen och många badhusen, vi tar en flodtur på Donau, besöker Szentendre, smakar vin och äter gott.

Dag 1 / maj 24 / Luleå - Budapest

Avresa på morgonen från Luleå med mellanlandning på Arlanda. Vi landar i Budapest tidig eftermiddag där vår buss tar oss till vårt hotell de kommande dagarna: Leonardo Hotel Budapest****. Under kvällen äter vi en gemensam välkomstmiddag.

Dag 2 / maj 25 / Budapest

Efter frukost lär vi känna staden Budapest. Nu får vi bland annat se den gamla staden, som ligger vackert belägen på en kulle och med Donau nedanför, vi får även se Gellerthöjden, Elisabethbron, saluhallen, parlamentet med mera. Efter rundturen finns det tid för att på egen hand uppleva Budapest. Varför inte besöka ett hälsobringande termalbad.

Dag 3 / maj 26 / Szentendre & Donaukröken

Frukost. Buss och guide tar oss till barockstaden Szentendre, även den vackert belägen vid Donau och som är centrum för ungerskt konsthantverk. Staden utmärker sig med sin medeltida prägel och trånga gränder. Den gamla delen av staden är  en enda stor marknad, med små affärer och torgstånd. Här hittar vi museum av olika slag så som marzipanmuseum med flera. På Margit Kovacs vinmuseum får vi smaka på lokala viner samt lära oss om detta ädla hantverk. I Visegrad, beläget i Donaukröken, stannar vi upp för en 2-rätterslunch på en viltrestaurang innan vi återvänder till Budapest och vårt hotell.

Dag 4 / maj 27 / Fri tid & tur på Donau

Efter frukost disponerar du din tid alldeles själv. Varför inte passa på att njuta av välkända bakelser på någon av de anrika caféerna i staden eller andas in de kryddiga dofterna som genomsyrar saluhallen. Ungern är känd för sin utsökta mat och de traditionella ungerska rätterna anses vara bland de bästa i Europa. I Ungern hyser man en stor kärlek till paprika som är en viktig råvara i många rätter, liksom fläskkött och lök. Du kanske besöker det berömda parlamentet. Raul Wallenberg, stadens stora svensk under andra världskriget, har lämnat många outplånliga spår efter sig.

Eller så kanske du besöker Hjältarnas torg som ligger i närheten av Andreasboulevarden samt Budapest stadspark, som tillsammans utgör ett världsarv sedan 1987. På kvällen samlas vi för en tur på Budapest drottning Donau. Ombord på floden ser vi stadens siluett upplyst av oändligt många ljuskällor.

Dag 5 / maj 28 / Budapest - Luleå

Frukost. Under förmiddagen startar vår hemresa och vi ankommer till Luleå under kvällen.

Sista bokningsdag: 17 februari

 

 

Sök resa

Hotell

Leonardo Hotel Budapest

Leonardo Hotel Budapest

Leonardo Hotel Budapest**** Hotellet ligger några minuters promenadavstånd från Budapest innerstad och Donau. I de bekväma hotellrummen finner ni privat wc med dusch, hårtork, plattskärms-TV, kylksåp,...