Skip to main content

Albir, Costa Blanca

Status:
Fullt

Albir, Costa Blanca 3-14 oktober

12-dagars resa till Costa Blanca. Vi bor i den charmiga orten Albir på Sun Palace Albir med halvpension.

ALBIR

Albir är med sina 14 000 invånare en liten stad i Spanien som ligger vid Costa Blanca i Alicante-provinsen. Även fast staden är liten så saknas inte någonting här, i staden finns ett stort utbud av shopping, restauranger och caféer.

I Albir finns många olika restauranger som serverar olika sorters mat både typisk spansk mat och mat från andra länder. De flesta restaurangerna ligger på huvudgatan men även längs strandpromenaden. Man kan även lätt promenera längs med strandpromenaden och komma till Altea om man vill ha ännu fler restauranger att välja mellan. Albir är en trevlig kuststad som erbjuder en härlig solsemester vid medelhavet, mitt i Albir ligger den vackra stenstranden

Playa de Raco` de IÀlbir, staden kretsar runt denna strand och här kan du sola och bada och samtidigt ha nära till centrum. Stranden har tilldelats EU:s blå flagg klassificering på grund av renligheten och dess utmärkta faciliteter på stranden. Om man är intresserad av golf så finns det massor av bra banor att välja mellan längs Costa Blanca. I Oktober är medeltemperaturen 25 grader på dagen i Albir.

Dag 1      3 oktober    Utresa

Under sen eftermiddag samlas vi på Luleå Airport där vi checkar in. Resan går via Arlanda med ankomst till Alicante strax innan midnatt. Härifrån reser vi med buss till vårt hem de kommande dagarna. Transfertiden ligger på ca 60 min. Vi checkar in på vårt hotell: Hotel Sun Palace Albir

Flygtider:

3 oktober Utresa:  Luleå 17.45    Arlanda 19.05   

        Arlanda 20.00   Alicante 23.55

Dag 2-11            4 - 13 oktober           Fria dagar

Fria dagar att utforska Albir med dess omnejd. På söndagarna är det marknad i Albir. Där kan du s trosa omkring bland vintageprylar, smycken och konst och köpa smakrika ostar och färskpressad apelsinjuice. Önskar ni lite miljöombyte kan ni ta lokalbussen till den populära turiststaden Benidorm som ligger ca 7 km från Albir. 

Dag 12                    14 oktober                Hemresa

Efter frukost väntar vår transfer som tar oss ut till flygplatsen och vår hemresa har startat. Under tidig kväll landar vi på Luleå flygplats.

Flygtider:

14 oktober Hemresa :    Alicante 11.00           Arlanda 14.50            

                                            Arlanda 16.00           Luleå 17.20 

Tillval utflykter:

Heldagsutflykt till Alicante med lokalguide: 500 SEK/person

Halvdagsutflykt till Alfas del pi med vinprovning: 500 SEK/person 

Sista bokningsdatum: 30 juli

 

Sök resa