Upplev vackra ToscanaToscana

Toscana räknas av många som ett av de vackraste landskapen i Italien. Här finner vi mängder av konst, vingårdar- och kulturskatter från medeltiden och tidigare, inte bara i landskapets huvudstad Florens utan även i Lucca, Siena och Pisa. I Toscana äter vi gott och här produceras högklassiga viner i det kända Chiantidistriktet och i vinområdet runt omkring. Vi bjuds på underbara naturupplevelser i det böljande landskapet, där kullarna är täckta av vinodlingar, olivträd och cypresser. Pittoreska byar, medeltidsborgar och små städer pryder kullarnas toppar.

Programmet i korthet

Dag 1

Avresa från Luleå kl. 07.25, ankomst Pisa kl. 13.40 där vår buss tar oss vidare till Montecatini Terme – en bekväm bas för kommande vecka.

Dag 2

Dagen är fri för att själv eller tillsammans med vår färdledare att upptäcka staden. Ta en vandringstur, ta en titt i de olika butikerna eller varför inte ta en tur med linbanan upp till Montecatini Alto och njut av den vackra utsikten.

Dag 3 – Florens

Efter frukost väntar en resa med tåg till Toscanas huvudstad Florens, som under medeltiden var en av världens mäktigaste städer. Med lokalguide gör vi en rundtur där vi får se många av Florens största sevärdheter, bl.a. marmordomkyrkan Santa Maria del Fiore,  hertigpalatset Palazzo Vecchio, Uffiziegallerierna med en av världens finaste konstsamlingar och bron Ponte Vecchio med sina butiker. På programmet står också Dopkyrkan som är känd för bronsdörrarna ”Paradisets portar” av konstnären Gioberti. Under eftermiddagen blir det också tid för egen disposition där vi kan besöka något museum, shoppa eller bara njuta av atmosfären i staden. Därefter tillbaka till vårt hotell.

Dag 4

Fri dag.

Dag 5 – Pisa & Lucca

Vi åker först i riktning Pistoia och sedan på en vacker kurvig väg ner till Pisa. Där besöker vi den gamla stadskärnan besöker Mirakelplatsen. Här ser vi de marmorbyggnader som bildar en symmetrisk enhet; det lutande tornet, domkyrkan med den vackra predikstolen, baptisteriet och camposanto (dopkapell och kyrkogård). Vi fortsätter till Lucca. Detta är en av de mest charmerande städerna i Toscana, helt omgiven av en 4 km lång fästningsmur från renässansen.Vi besöker en vingård i närheten av Lucca där vi får prova på lokala viner samt äta en meny med toskanska specialiteter.

Dag 6

Fri dag.

Dag 7

Vi åker nu söderut via Certaldo och till medeltidsstaden San Gimignano som tronar på en höjd innanför omgivande murar. Den är känd som tornens stad, men av de 72 tornen som byggdes av välbärgade affärsmän på medeltiden finns idag endast 15 kvar. Vi vandrar runt i den vackra medeltida staden, varifrån vi även har en fantastisk utsikt över omgivningarna.

Här besöker vi vingården Fattorio San Donato för att smaka på deras utsökta viner. Därefter fortsätter vi till Siena där vi tillbringar eftermiddagen. Siena är en stad som endast överträffas av Florens vad gäller konstnärlig rikedom.

 

Dag 8

Avresa från Pisa kl. 14.20, ankomst Luleå klockan 20.55

Toscana 2017