Skip to main content

Icakurirens läsarresa: Lofoten med Hurtigruten

Pris från:
9 650:-
Dagar:5
  • Flyg Arlanda-Kiruna
  • Flyg Luleå-Arlanda
  • 4 hotellövernattningar del i dubbelrum inkl. frukost och middag
  • 1 lunch
  • Entré & guidning ICEHOTEL365
  • Entré & Guidning Lofotr Vikingamuseum
  • Resa med Hurtigruten Stokmarknes-Svolvaer
  • Bussresa enligt program
  • Färdledare från Via Luleå
  • Representant från Icakuriren vid minst 25 deltagande resenärer.
Boka resa

Upplev Lofoten med Hurtigruten genom Trollfjorden med besök i Gamla Lappmarkskyrkan, ICEHOTEL 365, Vikingmuseet Lofotr - med boende två nätter i det vackra Lofoten.

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1 / 6 juli / Arlanda – Narvik

Flyg från Arlanda kl. 11.25 till Kiruna med ankomst efter lunchtid där guide och buss möter upp. Vi inleder resan med ett besök i Jukkasjärvi  för sen  lunch följt av ett besök på ICEHOTEL som nu kan visa upp sina konstverk och sviter av is, även sommartid. Vi fortsätter med ett besök i Jukkasjärvi gamla lappmarkskyrka (1607) med Bror Hjorts altartavla, som beskriver väckelse-predikanten Lars Levi Laestadius liv och gärning i 1800-talets Tornedalen. Efter besöket i Jukkasjärvi tar vi en tur genom Kiruna, som för tillfället genomgår världens största stadsomvandling. Vi fortsätter vår resa efter Nordkalottvägen, ”Sinnenas väg” som anses vara en av världens vackraste vägar med utsikt över långa Torneträsk och en dramatisk fjällvärld. Under färden till Björkliden och Abisko nationalpark ser du välkända Lapporten – Sveriges genom tiderna mest avbildade naturmotiv. Vi passerar norska gränsen och i Narvik väntar middag och övernattning.

 Dag 2 / 7 juli / Narvik–Hurtigruten-Lofoten

Efter frukost börjar vår färd mot Lofoten. Håll kameran i beredskap för att fånga ögonblickets bilder av renar, fåglar, fjällblommor, fiskeodlingar, tunnlar och vägar som plötsligt verkar ta slut för att återigen dyka upp på andrasidan fjorden. I Stokmarknes går vi ombord på världskända Hurtigruten för en hisnande färd genom Trollfjorden och Raftsundet. När Hurtigruten ålar sig in i Trollfjorden kan du nästan klappa de majestätiska klipporna. En skönhetsupplevelse som kommer att etsas fast i ditt minne. På eftermiddagen siktas öarna i Lofoten som stiger upp ur havet med en dramatiskt vacker siluett. Vi kliver i land i Svolvaer, ”Lofotens huvudstad” där middag och övernattning väntar.

Dag 3 / 8 juli / Lofoten

Frukost. Vi ägnar hela dagen åt att upptäcka sköna Lofoten. På ofattbart vackra vägar kör vi i långsam takt ut och in i dalar och havsvikar. Landskapet är en dröm för fotografen som efter varje vägkrök möter nya storslagna vyer. Fjordar med grönskimrande vatten och sylvassa fjälltoppar. Vi passerar vackert belägna fiskebyar och Rorbuer och besöker Vikingamuseet ”LOFOTR” i Borg, där vi får uppleva delar av en svunnen tid. Vi besöker den idylliska fiskebyn Henningsvaer med sina 400 invånare, och om enbart haft vägförbindelse med de övriga öarna i ca 20 år. Här får vi tid att på egen hand strosa omkring i den genuina fiskebyn. Vi återvänder till Svolvaer där middag och övernattning väntar.

Dag 4 / 9 juli  / Svolvaer- Jokkmokk

 Vi tar farväl av Lofoten för denna gång. Efter den vackra färden längs Lofastvägen mellan fjäll och djupblå fjordar når vi Tjeldsundsbron som tar oss över till fastlandet.  Här stannar vi för en bensträckare innan vi fortsätter vår resa. När vi närmar oss den svensk-norska gränsen kan vi se en mängd fritidshus eller på norska ”hytter” som är uppbyggda lite var och hur som helst.  Vi fortsätter vår resa genom den svenska fjällen, vi stannar för lunch efter vägen och på kvällen når vi Jokkmokk som är känd för sin vintermarknad men också för att det utgör en viktig samlingsplats för svenska samer, här finns bland annat Samernas utbildningscentrum och Sameslöjdstiftelsen Sámi Duodji. På vårt hotell äter vi en gemensam middag och övernattning väntar.

 Dag 5 / 10 juli / Jokkmokk- Arlanda

Efter frukost startar vår färd mot kusten och Luleå. Vi besöker Gammelstads Kyrkstad som är världens största och bäst bevarade kyrkstad med över 400 kyrkstugor, upptagen på UNESCO’s världsarvslista sedan 1996. Vi tar en sightseeingtur i Residensstaden Luleå innan fri tid i staden väntar.  Efter egna strövtåg möts vi upp för transfer till Luleå Airport där hemresan tar vid. Flyget avgår från Luleå kl. 17.45

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
6/7ArlandaThon Hotel SvolvaerMer än 89 650:-Boka

Hotell

Thon Hotel Svolvaer

Thon Hotel Svolvaer

Thon Hotel Lofoten ligger idylliskt vid hamnen i Svolvaer, mitt i Lofoten. Från hotellet har man gångavstånd till alla sevärdheter i Svolvaer