Skip to main content

Lofoten med Hurtigruten från Luleå

Status:
Fullt

Upplev Lofoten med Hurtigruten genom Trollfjorden med besök i Gamla Lappmarkskyrkan, ICEHOTEL 365, Vikingmuseet Lofotr - med boende två nätter i den idylliska fiskebyn Henningsvaer

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1 / 8 juni/ Luleå - Narvik

Tidig avresa från Luleå busstation. I Jukkasjärvi väntar lunch följt av ett besök på ICEHOTEL som nu kan visa upp sina konstverk och sviter av is, även sommartid. Vi fortsätter med ett besök i Jukkasjärvi gamla lapp-markskyrka (1607) med Bror Hjorts altartavla, som beskriver väckelse-predikanten Lars Levi Laestadius liv och gärning i 1800-talets Torneda-len. Efter besöket i Jukkasjärvi tar vi en tur genom Kiruna, som för till-fället genomgår världens största stadsomvandling. Vi fortsätter vår resa efter Nordkalottvägen, ”Sinnenas väg” som anses vara en av världens vackraste vägar med utsikt över långa Torneträsk och en dramatisk fjäll-värld. Under färden till Björkliden och Abisko nationalpark ser du väl-kända Lapporten - Sveriges genom tiderna mest avbildade naturmotiv. Övernattning och middag i Narvik.


Dag 2 / 9 juni / Narvik–Hurtigruten-Lofoten


Efter frukost börjar vår färd motLofoten. Håll kameran i beredskap för att fånga ögonblickets bilder av renar, fåglar, fjällblommor, fiskeodling-ar tunnlar och vägar som plötsligt verkar ta slut för att återigen dyka upp på andrasidan fjorden. I Stokmarknes går vi ombord på världskända Hurtigruten för en hisnande färd genom Trollfjorden och Raftsundet. När Hurtigruten ålar sig in i Trollfjorden kan du nästan klappa de maje-stätiska klipporna. En skönhetsupplevelse som kommer att etsas fast i ditt minne. På eftermiddagen siktas öarna i Lofoten som stiger upp ur havet med en dramatiskt vacker siluett. Vi kliver i land i Svolvaer, ”Lofotens huvudstad” och tar bussen den korta sträckan till Hennings-vaer - den idylliska fiskebyn, där middag och övernattning väntar.


Dag 3 / 10 juni / Lofoten


Frukost. Vi ägnar hela dagen åt att upptäcka sköna Lofoten. På ofattbart vackra vägar kör vi i långsam takt ut och in i dalar och havsvikar. Landskapet är en dröm för fotografen som efter varje vägkrök möter nya storslagna vyer. Fjordar med grön-skimrande vatten och sylvassa fjälltoppar. Vi passerar vackert belägna fiskebyar och Rorbuer och besöker Vikingamuseet ”LOFOTR”. Vi återvänder till Henningsvaer och tiden är fri för var och en att på egen hand lära känna den genuina fiskebyn. På kvällen äter vi en gemensam middag på vårt hotell.

Dag 4 / 11 juni / Henningsvaer - Jokkmokk


Vi tar farväl av Lofoten för denna gång. Efter den vackra färden längs Lofastvägen mellan fjäll och djupblå fjordar når vi Tjeldsundsbron som tar oss över till fastlandet. Här stannar vi för en bensträckare innan vi fortsätter vår resa. När vi närmar oss den svensk-norska gränsen kan vi se en mängd fritidshus eller på norska ”hytter” som är uppbyggda lite var och hur som helst. Vi fortsätter vår resa genom den svenska fjällen, vi stannar för lunch efter vägen och på kvällen når vi Jokkmokk som är känd för sin vintermarknad men också för att det utgör en viktig samlingsplats för svenska samer, här finns bland annat Sa-mernas utbildningscentrum och Sameslöjdstiftelsen Sámi Duodji. På vårt hotell äter vi en gemensam middag och övernattning väntar.


Dag 5 / 12 juni / Jokkmokk– Luleå


Efter frukost startar vår färd mot kusten och Luleå. Vi besöker Gammelstads Kyrkstad som är världens största och bäst beva-rade kyrkstad med över 400 kyrkstugor, upptagen på UNESCO’s världsarvslista sedan 1996 innan resan avslutas på busstationen.

Hotell

Lofoten Arctic

Lofoten Arctic

Lofoten Arctic Hotel består av två hotellbyggnader, ena byggnaden ligger idylliskt till vid vattnet och bron som leder rakt in i Henningsvaer. Den andra byggnaden ligger i hjärtat av den idylliska fis...