Skip to main content

Lofoten med Hurtigruten

Status:
Fullt

Resdatum: 20 juli - 24 juli.

Upplev Lofoten med Hurtigruten genom Trollfjorden med besök i Gamla Lappmarkskyrkan, ICEHOTEL 365, Vikingmuseet Lofotr – med boende två nätter på Lofoten.
Vi börjar vår resa full av naturupplevelser i svenska Lappland. Här möts vi av de starka kontrasterna mellan samisk kultur och nybyggarkultur. Vi färdas mot norska gränsen och vid klart väder siktar vi Lapporten. Vi färdas sista biten till Lofoten med Hurtigruten, genom smala grönskimrande fjordar som omsluts av höga och sylvassa bergstoppar. Lofoten bjuder på synnerligen dramatisk natur med majestätiska berg som stiger rakt upp ur havet.

Sök resa

Dagsprogram 27 Juli

Dag 1 / 27 juli/  Arlanda – Björkliden

Flyg från Arlanda till Kiruna med ankomst efter lunchtid där guide och buss möter upp. Vi inleder resan med ett besök i Jukkasjärvi  för sen  lunch följt av ett besök på ICEHOTEL som nu kan visa upp sina konstverk och sviter av is, även sommartid. Vi fortsätter med ett besök i Jukkasjärvi gamla lappmarkskyrka (1607) med Bror Hjorts altartavla, som beskriver väckelse-predikanten Lars Levi Laestadius liv och gärning i 1800-talets Tornedalen. Efter besöket i Jukkasjärvi tar vi en tur genom Kiruna, som för tillfället genomgår världens största stadsomvandling. Vi fortsätter vår resa efter Nordkalottvägen, ”Sinnenas väg” som anses vara en av världens vackraste vägar med utsikt över långa Torneträsk och en dramatisk fjällvärld. Under färden till Björkliden och Abisko nationalpark ser du välkända Lapporten – Sveriges genom tiderna mest avbildade naturmotiv. Övernattning och middag i Björkliden

 Dag 2 / 28 juli/ Björkliden-Hurtigruten-Lofoten

Efter frukost börjar vår färd mot Lofoten. Håll kameran i beredskap för att fånga ögonblickets bilder av renar, fåglar, fjällblommor, fiskeodlingar, tunnlar och vägar som plötsligt verkar ta slut för att återigen dyka upp på andrasidan fjorden. I Stokmarknes går vi ombord på världskända Hurtigruten för en hisnande färd genom Trollfjorden och Raftsundet. När Hurtigruten ålar sig in i Trollfjorden kan du nästan klappa de majestätiska klipporna. En skönhetsupplevelse som kommer att etsas fast i ditt minne. På eftermiddagen siktas öarna i Lofoten som stiger upp ur havet med en dramatiskt vacker siluett. Vi kliver i land i Svolvaer, ”Lofotens huvudstad” , där middag och övernattning väntar.

Dag 3 / 29 juli / Lofoten

Frukost. Vi ägnar hela dagen åt att upptäcka sköna Lofoten. På ofattbart vackra vägar kör vi i långsam takt ut och in i dalar och havsvikar. Landskapet är en dröm för fotografen som efter varje vägkrök möter nya storslagna vyer. Fjordar med grönskimrande vatten och sylvassa fjälltoppar. Vi passerar vackert belägna fiskebyar och Rorbuer och besöker Vikingamuseet ”LOFOTR”. Vi besöker den idylliska fiskebyn Henningsvaer där det är fri tid för var och en att på egen hand lära känna den genuina fiskebyn. På kvällen äter vi en gemensam middag på vårt hotell.

Dag 4 / 30 juli / Svolvaer- Jokkmokk

 Vi tar farväl av Lofoten för denna gång. Efter den vackra färden längs Lofastvägen mellan fjäll och djupblå fjordar når vi Tjeldsundsbron som tar oss över till fastlandet.  Här stannar vi för en bensträckare innan vi fortsätter vår resa. När vi närmar oss den svensk-norska gränsen kan vi se en mängd fritidshus eller på norska ”hytter” som är uppbyggda lite var och hur som helst.  Vi fortsätter vår resa genom den svenska fjällen, vi stannar för lunch efter vägen och på kvällen når vi Jokkmokk som är känd för sin vintermarknad men också för att det utgör en viktig samlingsplats för svenska samer, här finns bland annat Samernas utbildningscentrum och Sameslöjdstiftelsen Sámi Duodji. På vårt hotell äter vi en gemensam middag och övernattning väntar.

Dag 5 / 31 juli / Jokkmokk- Arlanda

Efter frukost startar vår färd mot kusten och Luleå. Vi besöker Gammelstads Kyrkstad som är världens största och bäst bevarade kyrkstad med över 400 kyrkstugor, upptagen på UNESCO’s världsarvslista sedan 1996. Vi tar en sightseeingtur i Residensstaden Luleå innan fri tid i staden väntar.  Efter egna strövtåg möts vi upp för transfer till Luleå Airport där hemresan tar vid.

Dagsprogram 20 Juli

Dag 1 / 20 juli/ Arlanda - Björkliden
Flyg från Arlanda till Kiruna med ankomst innan lunch där guide och buss möter upp. Vi inleder resan med ett besök i Jukkasjärvi ett besök i Jukkasjärvi gamla lappmarkskyrka (1607) med Bror Hjorts altartavla, som beskriver väckelse-predikanten Lars Levi Laestadius liv och gärning i 1800-talets Tornedalen. Vi äter en gemensam lunch följt av ett besök på ICEHOTEL som nu kan visa upp sina konstverk och sviter av is, även sommartid. Vi fortsätter med Vi fortsätter vår resa efter Nordkalottvä-gen, ”Sinnenas väg” som anses vara en av världens vackraste vägar med utsikt över långa Torneträsk och en dramatisk fjällvärld. Under färden till Björkliden och Abisko nationalpark ser du välkända Lapporten - Sve-riges genom tiderna mest avbildade naturmotiv. Övernattning och mid-dag i Björkliden

Dag 2 / 21 juli/ Björkliden-Hurtigruten-Lofoten
Efter frukost börjar vår färd motLofoten. Håll kameran i beredskap för att fånga ögonblickets bilder av renar, fåglar, fjällblommor, fiskeodling-ar tunnlar och vägar som plötsligt verkar ta slut för att återigen dyka upp på andrasidan fjorden. I Stokmarknes går vi ombord på världskända Hurtigruten för en hisnande färd genom Trollfjorden och Raftsundet. När Hurtigruten ålar sig in i Trollfjorden kan du nästan klappa de maje-stätiska klipporna. En skönhetsupplevelse som kommer att etsas fast i ditt minne. På eftermiddagen siktas öarna i Lofoten som stiger upp ur havet med en dramatiskt vacker siluett. Vi kliver i land i Svolvaer, ”Lofotens huvudstad” , där middag och övernattning väntar.

Dag 3 / 22 juli / Lofoten
Frukost. Vi ägnar hela dagen åt att upptäcka sköna Lofoten. På ofattbart vackra vägar kör vi i långsam takt ut och in i dalar och havsvikar. Landskapet är en dröm för fotografen som efter varje vägkrök möter nya storslagna vyer. Fjordar med grön-skimrande vatten och sylvassa fjälltoppar. Vi passerar vackert belägna fiskebyar och Rorbuer och besöker Vikingamuseet ”LOFOTR”. Vi besöker den idylliska fiskebyn Henningsvaer där det är fri tid för var och en att på egen hand lära känna den genuina fiskebyn. På kvällen äter vi en gemensam middag på vårt hotell.

Dag 4 / 23 juli / Svolvaer- Jokkmokk
Vi tar farväl av Lofoten för denna gång. Efter den vackra färden längs Lofastvägen mellan fjäll och djupblå fjordar når vi Tjeldsundsbron som tar oss över till fastlandet. Här stannar vi för en bensträckare innan vi fortsätter vår resa. När vi närmar oss den svensk-norska gränsen kan vi se en mängd fritidshus eller på norska ”hytter” som är uppbyggda lite var och hur som helst. Vi fortsätter vår resa genom den svenska fjällen, vi stannar för lunch efter vägen och på kvällen når vi Jokkmokk som är känd för sin vintermarknad men också för att det utgör en viktig samlingsplats för svenska samer, här finns bland annat Sa-mernas utbildningscentrum och Sameslöjdstiftelsen Sámi Duodji. På vårt hotell äter vi en gemensam middag och övernattning väntar.

Dag 5 / 24 juli / Jokkmokk- Arlanda
Efter frukost startar vår färd mot kusten och Luleå. Vi besöker Gammelstads Kyrkstad som är världens största och bäst beva-rade kyrkstad med över 400 kyrkstugor, upptagen på UNESCO’s världsarvslista sedan 1996. Vi tar en sightseeingtur i Residensstaden Luleå innan fri tid i staden väntar. Efter egna strövtåg möts vi upp för transfer till Luleå Airport där hemresan tar vid.

Karta

Hotell

Lofoten Arctic

Lofoten Arctic

Lofoten Arctic Hotel består av två hotellbyggnader, ena byggnaden ligger idylliskt till vid vattnet och bron som leder rakt in i Henningsvaer. Den andra byggnaden ligger i hjärtat av den idylliska fis...
Thon Hotel Svolvaer

Thon Hotel Svolvaer

Thon Hotel Lofoten ligger idylliskt vid hamnen i Svolvaer, mitt i Lofoten. Från hotellet har man gångavstånd till alla sevärdheter i Svolvaer