Skip to main content

Lofoten 4 dagar

Pris från:
6 300:-
Dagar:4
  • 3 hotellövernattningar i dubbelrum inkl. frukost och middag
  • 1 lunch
  • Guidad tur Icehotel365
  • Entré & guidning Vikingamuséet Lofotr
  • Färdledare från Via Luleå
Boka resa

Avresa från Luleå 1/6

Upplev Lofoten med bland annat besök i Gamla Lappmarkskyrkan, ICEHOTEL 365, Vikingmuseet Lofotr – med boende två nätter i den idylliska fiskebyn Henningsvaer.

Lofoten lockar med en hänförande natur, djupa grönskimrande fjordar som ramas in av branta fjäll. Resan startar i svenska lappland, och den svenska fjällen. Vi passerar Lapporten, en av Sveriges mest avbildade naturmotiv, när vi reser mot den norska gränsen. På Lofoten finns tillfälle för den som vill att ta en 3-timmars fjordkryssning till den berömda Trollfjorden. Ombord serveras en värmande fisksoppa och har vi tur kan vi få se havsörnar. Henningsvaer, är en idyllisk fiskby, med rorbuer och ett mysigt centrum. Vi besöker Vikingamuset Lofotr i Borg och får se hur livet i ett långhus kunde se ut.

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1 / 1 juni/ Luleå – Narvik

Tidig avresa från Luleå busstation. I Jukkasjärvi väntar lunch följt av ett besök på ICEHOTEL som nu kan visa upp sina konstverk och sviter av is, även sommartid. Vi fortsätter med ett besök i Jukkasjärvi gamla lappmarkskyrka (1607) med Bror Hjorts altartavla, som beskriver väckelse-predikanten Lars Levi Laestadius liv och gärning i 1800-talets Tornedalen. Efter besöket i Jukkasjärvi tar vi en tur genom Kiruna, som för tillfället genomgår världens största stadsomvandling. Vi fortsätter vår resa efter Nordkalottvägen, ”Sinnenas väg” som anses vara en av världens vackraste vägar med utsikt över långa Torneträsk och en dramatisk fjällvärld. Under färden till Björkliden och Abisko nationalpark ser du välkända Lapporten – Sveriges genom tiderna mest avbildade naturmotiv. Övernattning och middag i Narvik.

 Dag 2 / 2 juni / Narvik–Lofoten

Efter frukost börjar vår färd mot Lofoten. Håll kameran i beredskap för att fånga ögonblickets bilder av fåglar, fjällblommor, fiskeodlingar tunnlar och vägar som plötsligt verkar ta slut för att återigen dyka upp på andrasidan fjorden. Vi ankommer till Svolvaer ”Lofotens huvudstad” mot eftermiddagen, där vi gör en stadsrundtur och sedan lite fri tid för att upptäcka Svolvaer, vi åker sedan vidare med bussen den korta sträckan till Henningsvaer – den idylliska fiskebyn, där middag och övernattning väntar.

Dag 3 / 3 juni / Lofoten

Frukost. Vi ägnar hela dagen åt att upptäcka sköna Lofoten. På ofattbart vackra vägar kör vi i långsam takt ut och in i dalar och havsvikar. Landskapet är en dröm för fotografen som efter varje vägkrök möter nya storslagna vyer. Fjordar med grönskimrande vatten och sylvassa fjälltoppar. Vi passerar vackert belägna fiskebyar och Rorbuer och besöker Vikingamuseet ”LOFOTR”. Vi återvänder till Henningsvaer och tiden är fri för var och en att på egen hand lära känna den genuina fiskebyn. På kvällen äter vi en gemensam middag på vårt hotell.

Dag 4 / 4 juni / Henningsvaer – Luleå

 Vi tar farväl av Lofoten för denna gång. Efter den vackra färden längs den nyöppnade Lofast vägen mellan fjäll och djupblå fjordar når vi Tjeldsundsbron som tar oss över till fastlandet. Här stannar vi för en bensträckar innan vi fortsätter vår resa. När vi närmar oss den svensk-norska gränsen kan vi se en mängd fritidshus eller på norska ”hytter” som är uppbyggda lite var och hur som helst. I Björkliden stannar vi för lunch. Bussen går vidare och i Överkalix tar vi en liten bensträckare och här finns det möjligheter för den som vill att ta en fika eller mellanmål. När vi når Luleå har det blivit sen kväll och för resenärerna som startat i Luleå så har vi nått resans slut.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
1/6LuleåLofoten ArcticMer än 86 300:-Boka

Hotell

Lofoten Arctic

Lofoten Arctic

Lofoten Arctic Hotel består av två hotellbyggnader, ena byggnaden ligger idylliskt till vid vattnet och bron som leder rakt in i Henningsvaer. Den andra byggnaden ligger i hjärtat av den idylliska fis...