Skip to main content

Ligurien, Italienska Rivieran

Status:
Fullt

Ligurien sträcker sig i en båge från franska gränsen via Genua till La Spezia och kusten här kallas ofta för Italienska rivieran. Vilda berg, gamla byar, fält av nejlikor, grönskande vinrankor och olivträd präglar Liguriens natur. Vi njuter av goda viner varvat med många spännande utflykter.

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1. Ankomst till Diano Marina      7 MAJ

Vi startar från Luleå kl. 08:20 och ankommer via Stockholm till Nice kl. 14:45 där vi fortsätter vår färd mot Italien, den franska något mildare naturen går över i Liguriens mer vilda. Vid ankomst till Diano Marina – vårt hem den kommande veckan, checkar vi in på vårt hotell och avnjuter en gemensam middag.

 Dag 2. Monaco – Monte Carlo heldag 8 MAJ

Bussturen går längs kusten till furstendömet Monaco där vi får en guidad rundtur med lokalguide. Här finns sevärdheter som furstepalatset och St. Nicholas katedralen och det är såklart ett måste att besöka det världsberömda kasinot i Monte Carlo, vare sig vi själva spelar eller inte. Middag på vårt hotell.

 Dag 3. Halvdagsutflykt till Toirano och byn Castelvecchio di Rocca Barbena 9 MAJ

Idag får vi upptäcka grottorna i den lilla byn Toirano. Grottorna är mer än 150 stycken. Efter vår upptäcktsfärd i grottorna styr vi mot den lilla bergsbyn Castelvecchio di Rocca Barbena som har kvar sin medeltida karaktär och ligger omgiven av olivlundar. Byn har bl.a. fått utmärkelsen ”En av Italiens vackraste byar”. Här passar vi på att besöka en vingård för vinprovning och det finns även tillfälle att prov- smaka olivolja. Middag på vårt hotell.

 Dag 4. Fri dag i Diano Marina 10 MAJ

Dagen är fri för egen tid och avkoppling i den gamla staden Diano Marina med sitt rika kulturliv, shopping och solkyssta stränder.

Dag 5. Heldagsutflykt till Ventimiglia & Dolceaqua  12 MAJ

Vi tar oss till Ventimiglia, knappt en mil från franska gränsen, och besöker den stora fredagsmarknaden som lockar både fransmän och italienare i jakten på fynd. Här hittar vi allt från husgeråd och parmesanost till handväskor och skor. Efter lunch beger vi oss norrut och upp i bergstrakterna till medeltidsbyn Dolceaqua. Här besöker vi en lokal vinproducent och provsmakar rödvinet Rossese di Dolceacqua tillsammans med godsaker från trakten. Middag på vårt hotell.

Dag 6.  Halvdagsutflykt till Sanremo 11 MAJ

Vi gör ett besök i staden Sanremo, välkänd för oss nordbor utifrån flera av Evert Taubes visor där han sjunger om ”Sanremo”. Staden som ligger längs den italienska Blomsterrivieran har ett överdåd av blommor. Alfred Nobel var bosatt här en tid och staden skänker fortfarande magnifika blomsterarrangemang till Nobelfesten. Vi besöker Villa Nobel som har blivit ett Nobelmuseum. Middag på vårt hotell.

Dag 7. Avkoppling i Diano Marina 13 MAJ

Dagen är fri för egen tid i Diano Marina. Middag på vårt hotell.

Dag 8. Hemresa från Diano Marina 14 MAJ

Efter frukosten startar färden mot Frankrike. Kl. 15.35 lyfter vi från Nice och via Arlanda är vi åter i Luleå kl. 22.30.