Skip to main content

Italiens Vackraste Sjöar

Status:
Fullt

I norra Italien söder om Alperna är naturen storslagen med flera fina sjöar. Vi bor vid Lago Maggiore som sägs vara en av de vackraste italienska sjöarna. Resan går också till Comosjön och den mindre kända Lago d’Orta som är en liten pärla. Vi befinner oss i Piemonte som även lockar med flertalet kända vindistrikt.

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1. Ankomst till Verbania, 23 SEPTEMBER

Vi startar från Luleå kl. 08:15 och ankommer via Stockholm till Milano kl. 13:45 varifrån vi tar oss med buss till Verbania -vårt hem de kommande dagarna.
Verbania ligger vackert beläget vid Lago Maggiores västra sida, i regionen Piemonte. Verbania kallas Trädgården vid sjön, här finns många fina parker och trädgårdar. Dagens Verbania formades år 1939 då städerna Intra, Pallanza och Suna slogs samman. Staden är ung till namnet med bjuder på en rik historia och många sevärdheter. På kvällen äter vi en gemensam middag på vårt hotell.
Dag 2. Isola Bella & Isola Pescatori, 24 SEPTEMBER

Lago Maggiore är Italiens näst största sjö och har sin västliga del i regionen Piemonte, den östliga i Lombardiet och i norr
tittar den in i Schweiz. Dagens utflykt består av en båttur på Lagio Maggiore till Borromeiska öarna Isola Bella och Isola
Pescatori. Isola Bella reser sig som ett sagoland ur sjön och på ön finner vi en vacker trädgård och ett elegant barockpalats
medan Isola Pescatori, ”Fiskarnas ö”, är en rustik gammal fiskeby. Middag och övernattning på vårt hotell.

Dag 3. Vinprovning i Gattinara & Isola San Giulio, 25 SEPTEMBER

Idag åker vi till den mindre kända sjön Lago d’Orta och dess huvudort Orta San Giulio. Härifrån tar vi oss över till den lilla bedårande ön Isola San Giulio. Efter lunch åker vi söderut till den medeltida staden Gattinara som ligger i nordvästra Piemonte. Här provar vi regionens viner innan vi återvänder tillbaka till Verbania igen. Middag och övernattning på vårt hotell.

Dag 4. Fri dag, 26 SEPTEMBER

Dagen är fri för var och en att utforska Verbania. Besök den gamla delen av staden, strosa längs vattnet och i parker eller besök den enorma botaniska trädgården Toranto på över 16 hektar och med 20 000 olika växtarter från hela världen. Middag och övernattning på vårt hotell.

Dag 5. Comosjön, 27 SEPTEMBER

Vi inleder dagen med att besöka staden Como vid Comosjön, en av Italiens högst belägna sjöar. I området har många celebriteter sina semesterboenden och här finns flera praktfulla villor från 1800-talet med fantastisk utsikt och trädgårdar med cypresser. Vi njuter av omgivningarna under en båttur på Comosjön och ser vackra byar och städer som på ett pärlband, omgivna av grönskande natur, djupblått vatten och höga berg. Middag och övernattning på vårt hotell.

Dag 6. Hemresa, 28 SEPTEMBER
Efter frukost beger vi oss till Milanos flygplats och vår hemresa tar vid. Vi flyger kl. 13.00 och via Arlanda når vi Luleå kl.
19.05.

Hotell

Hotel Miralago

Hotel Miralago

Miralago Hotel*** , Verbania Ligger på promenadstråket alldeles intill Lago Maggiore. En gemytlig och trevlig atmosfär genomsyrar hotellet som nyligt renoverats. Alla rum är utrustade med AC, satellit...