Skip to main content

Island

Status:
Fullt

ISLAND -ett exotiskt land

Följ med till den spektakulära ön som inte påminner om någonting annat med sitt månlandskap och aktiva geisrar. Oavsett årstid möts vi av unika och oförglömliga naturupplevelser och tack vare golfströmmen så blir det inte särskilt kallt. Vi inleder vår resa med ett varmt bad i den Blå Lagunen, omgiven av lavafält. I Reykjavik finns dessutom inte ett enda oljeeldat hus, vilket gör att luften och vattnet är oerhört rent. Reykjavik är en modern huvudort med trendig shopping och ett pulserande uteliv.

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1 /24 oktober, Luleå- Reykjavik

Vi samlas på Luleå Airport för flygresa kl 09.55 till Arlanda. Efter transfer lyfter planet mot Reykjavik kl 14.20. Vi landar på Island ca 15.30 lokal tid. En svensktalande guide möter upp oss i ankomsthallen och vi startar vår resa med besök och bad i Blå Lagunen. Därefter åker vi till vårt hotell för Incheckning samt välkomstmiddag på en restaurang i närheten.

Dag 2 / 25 oktober, Reykjavik Efter frukost väntar en tre timmars stadsrundtur. Vi besöker Reykjaviks historiska och moderna delar. Höjdpunkten på turen blir konserthuset Harpa, Hallgrimskyrkan och Perlan. Eftermiddagen och kvällen är fri för var och en.

Dag 3 / 26 oktober, Gyllene Cirkeln

Efter frukost har vi en hel dag i den Gyllene Cirkeln att se fram emot. Här hittar vi många av naturens underverk som gjort Island känt. Vi besöker bland annat platsen där den Eurasiska kontinentalsockeln skiljer sig från den Nordamerikanska. Därifrån åker vi till drottningen av vattenfall – Gullfoss. Där stannar vi för lunch på Gullfosskaffi innan vi åker till de varma källorna i Geysir-området. Här låter vi oss imponeras av de varma källorna i detta sedan 1000 år tillbaka vulkaniskt aktiva område. På hemvägen passerar vi det forna biskopssätet i Skálholt. Vi stannar till flera gånger under dagen. Kvällen ledig.

Dag 4 / 27 oktober, Fridag

Dagen ledig för egna aktiviteter.

 Dag 5 / 28 oktober, Hemresan

Efter tidig och enkel frukost hämtas vi upp på hotellet för transfer till flygplatsen. Flyget från Reykjavik till Stockholm avgår 07.35. Vi är åter i Luleå under eftermiddagen.