Skip to main content

Danmark med Skagen

Status:
Fullt

Upplev Skagen med Köpenhamn, Ålborg, Odense & Malmö

Magiskt ljus, milslånga stränder och små mysiga samhällen.

 

 

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1. Ankomst till Skagen 21 maj

Vi flyger tidig morgon till Göteborg via Arlanda. På flygplatsen möter vår buss och färdledare upp. Med färja tar vi oss från Göteborg till Fredikshamn. Resan fortsätter till Skagen där vi checkar in på vårt hotell. Under kvällen äter vi en gemensam middag.

Dag 2. Heldag i Skagen 22 maj

Magiskt ljus, milslånga stränder och små mysiga samhällen. Skagen är verkligen toppen av Danmark. Vid Grenen, längst ut på Jyllands smala spets, möts de mäktiga vågorna i Skagerrak och Kattegatt.

Skagen har en speciell "orm" som har flyttat ut till Danmarks yttersta spets, precis där två hav möts. I dag är Sandormen det enda transportmedlet som finns för att ta sig till Grenen. Sandormen är en traktor med passagerarvagnar på släp, som bekvämt tar dig ända ut till grenen. Efter vårt besök börjar vår färd mot Ålborg där vi checkar in på vårt hotell och äter en gemensam middag.

Dag 3. Blomsterparken och HC Andersens hus i Odense 23 maj

Idag får vi en guidad rundtur till Jesperhus blomsterpark. I deras blomsterpark finns det tusentals vackra blommor, en 4D biograf, en del vilda djur, restauranger, piratlekland med karuseller med mera.

Vi får även besöka H.C Andersens hus.

H.C. Andersen är förmodligen den mest berömda dansken genom tiderna. Dyk in i H.C. Andersens äventyrliga värld. Få veta mer om hans födelsestad i Odense, hans uppväxt, hans ankomst till Köpenhamn och hans många resor som inspirerade honom till sina många äventyr och berättelser.

Odense ligger i hjärtat av Danmark och är kanske mest känt som H.C. Andersens födelsestad. Odense ligger vackert inbäddat på Danmarks egen trädgårdsö - Fyn. Övernattning och middag på vårt hotell i Odense.

Dag 4. Vikingabåtmuseet, Köpenhamn och Malmö 24 maj

Efter frukost beger vi oss mot Roskilde. I Vikingahamnen kan man gå ombord på kopior av ett krigsskepp och ett lastskepp och få ett intryck av livet ombord på ett vikingaskepp. Resan går vidare till Danmarks huvudstad, där en 3-timmars stadsrundtur väntar. Köpenhamn är en levande mångsidig stad med ett stort utbud av kultur, gastronomi och shopping. På eftermiddagen åker vi buss över Öresundsbron till Malmö och checkar in på vårt hotell där. Middag på vårt hotell.

Dag 5. Hemresa från Malmö 25 maj

Efter frukost finns fri tid för var och en att utforska Malmö innan bussen tar oss till vårt kvällsflyg.

Karta

Hotell

Flera hotel Skagen

Flera hotel Skagen

Hotell under resan: Color Hotel Skagen **** Ålborg First Hotel Aalborg *** Odense Hotel Plaza *** Malmö First Hotel Jörgen Kock ***