Skip to main content

Champagnes Delikatesser

Pris från:
12 995:-
Dagar:6
 • Flyg Luleå-Arlanda-Paris
 • 5 hotellövernattningar inkl. frukost
 • 2 middagar
 • Rundvisning på Mumm inkl. 1 glas champagne
 • Foie Grasprovning (gåslever) & rundvisning
 • Escargotprovning (snigel) inkl. 1 glas champagne och rundvisning
 • Champagneprovning 2 sorter & rundvisning på Dom Caudron
 • Champagneprovning 1 sort & rundvisning på Maison Eugene Mercier
 • Lokalguide i Reims & Paris
 • Busstransport enligt program
 • Färdledare från Via Luleå
Boka resa

Världens mest kända champagnedistrikt bjuder på ett böljande landskap, charmiga byar och många smaker. En riktig delikatessresa med champagneprovningar och delikatesser så som gåslever och snigel. Vi lär också känna den otroligt vackra staden Paris med alla dess sevärdheter.

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1. Ankomst till Champagne 11 SEPTEMBER

Flygresa via Stockholm till Paris, varifrån vi fortsätter vår färd mot Champagnes ”huvudstad” Reims. Reims är en charmig stad med champagnebarer, ett rikt kulturliv och bra shopping. Vi bor centralt de tre kommande nätterna på Grand Hotel Continental. På kvällen avnjuter vi en gemensam välkomstmiddag. Lunch på egen hand.

 Dag 2. Reims 12 SEPTEMBER

Efter frukost får vi lära känna staden Reims till fots. Vi får se den mäktiga katedralen Notre-Dame De Reims som en gång var de franska konungarnas kröningskyrka. Katedralen, som är en av Frankrikes största, är med dess skulpturala utsmyckning på utsidan ett känt verk som också är upptagen på UNESCOs världsarvslista. Vi får även se den ännu äldre kyrkan Saint-Remi basilikan som började byggas omkring år 1049 i romersk stil men på 1100-talet byggdes om i gotisk stil och som också finns med på Unescos världsarvslista tillsammans med Taupalaset som en gång var ärkebiskopen Reimspalats. Ett annat vackert byggverk i Reims är dess Porte de Mars – en romersk triumfbåge. Lunch avnjuts på egen hand i en av stadens många restauranger innan en rundvisning hos champagnetillverkaren Mumm väntar. Vi får ta del av dess historia, om familjen Mumm som startade sin champagnetillverkning runt år 1827 och avnjuta ett glas champagne. Lunch och middag på egen hand.

 Dag 3. Gåslever, snigel & champagne 13 SEPTEMBER

Efter frukost väntar en dag full av smakupplevser. Vi kör genom Champagnes landsbygd och gör ett stopp i byn Trelou Sur Marne där vi får en rundvisning på La Ferme Du Moulin. Här får vi även smaka på Foie Gras – gåslever. I btn Try-Dormans besöker vi en snigelfarm där vi får en rundvisning på området. Besöket avslutas med provsmakning av snigel tillsammans med ett glas champagne. Vår resa fortsätter till Dom Caudron Champagne i Passy-Grigny där vi delas upp i mindre grupper för en rundvisning hos champagnetillverkaren följt av provsmakning av två olika sorter champagner. Lunch och middag på egen hand.

 Dag 4. Épernay & Paris  14 SEPTEMBER

Vi fortsätter vår resa i Champagne och besöker Epernay där kända champagnetillverkare som Möet, Pol Roger och Eugène Mercier finns. Vi besöker Maison Eugène Mercier där vi får en rundvisning och champagneprovning av 1 sort. Härefter startar vår resa på ca 14 mil mot den franska huvudstaden Paris. Vi checkar in på Hotel Carltons i hjärtat av Montmartre, alldeles i närheten av Sacré Coeur. Vi äter en gemensam 3-rättersmiddag i närheten av vårt hotell. Lunch på egen hand.

 Dag 5. Paris, Paris 15 SEPTEMBER

Idag väntar en heldag i en stad att verkligen förälska sig i. Vi tar en guidad stadsrundtur och får uppleva Paris historia och många vackra byggnader; Notre-Dame, Eiffeltornet och triumfbågen med flera. Efter turen väntar fri tid att på egen hand lära känna Paris gator, caféer och folk. Här finns det möjlighet att ta sig an någon av alla shoppingstråken eller varför inte köpa med sig en baguette och sätta sig vid flodkanten Seine och insupa den parisiska atmosfären. Lunch och middag på egen hand.

Dag 6. Hemresa 16 SEPTEMBER

Mätta av intryck och smaker väntar nu resan hem till Sverige och Luleå.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
11/9LuleåGrand Hotel ContinentalMer än 812 995:-Boka

Hotell

Grand Hotel Continental

Grand Hotel Continental

Grand Hotel Continental***, ett boutique-hotell full av karaktär i hjärtat av Reims med endast några minuters promenad från Notre Dame-katedralen och tågstationen...